Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor vrea sa-i „lege" pe cinci ani de Constanta pe viitorii absolventi de Academie

ro

18 Jun, 2010 03:06 1327 Marime text
Ieri, în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, împreună cu şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, George Popa, au convenit să întreprindă demersurile legale în vederea încheierii unor parteneriate împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, astfel încât viitorii absolvenţi de la Câmpina şi ai Academiei de Poliţie să fie detaşaţi la Constanţa în schimbul unor beneficii. „Trebuie să gândim pe termen lung deficitul de cadre pe care îl avem la nivel judeţean", a susţinut Nicuşor.

Practic, cei doi şefi de autorităţi au decis ca în schimbul detaşării poliţiştilor pentru o perioadă de aproximativ cinci ani, autorităţile judeţene să se ocupe de asigurarea cazării şi a tuturor beneficiilor care le revin. „Am avut o iniţiativă în cadrul şedinţei ATOP ca, împreună cu MAI, să facem demersuri legale de a încheia acorduri cadru pe termen lung cu viitorii absolvenţi de la Câmpina şi ai Academiei de Poliţie. Noi ne obligăm să le asigurăm cazarea, condiţii de viaţă socială, în schimbul rămânerii pe teritoriul judeţului Constanţa pe o perioadă de minim cinci ani în posturile de poliţie respective. Urmează să perfectăm acest acord", a declarat Nicuşor.

Cât despre poliţiştii care urmează a fi detaşaţi pe litoral în acest sezon, 230 la număr, preşedintele CJC a susţinut că a reuşit, împreună cu autorităţile locale din localităţile de pe litoral, să asigure cazarea pentru aceştia, CJC-ul urmând să pună la dispoziţie necesarul de carburant şi tot ceea ce mai trebuie pentru patrulare. În plus, şi în acest an se va merge pe colaborarea dintre jandarmi şi poliţişti, în ceea ce priveşte patrularea pe plajă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii