Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:53 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu a luat şase ani de închisoare la Tribunalul Bucureşti. Primul nemulţumit, Marian Turbatu (rechizitorii)

ro

01 Jul, 2016 00:00 1016 Marime text


Dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), la şase ani de închisoare merge la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Primul care a atacat decizia magistratului este omul de afaceri Marian Turbatu, denunţător în cauză, care este nemulţumit de faptul că instanţa i-a admis în parte acţiunea civilă.
 
Amintim că, tot în acest dosar, Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a luat patru ani, cinci luni şi zece zile de detenţie.
 
Recent, într-un alt dosar, judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, au mărit pedeapsa dată de prima instanţă, 3,6 ani, şi l-au condamnat pe Constantinescu la cinci ani de închisoare cu executare. Dosarul este cel al Centrului Militar Zonal Constanţa, iar sentinţa este definitivă.   
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în dosarul retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014, şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014.

Ti-a placut articolul?

Comentarii