Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulţumită de decizia şefului Curţii de Apel Constanţa Fostul judecător Veronica Cîrstoiu vrea să iasă din arest

ro

17 Mar, 2014 00:00 3727 Marime text
Veronica Cîrstoiu, fost magistrat al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală, judecată la Constanţa după ce ar fi primit 630.000 de euro pentru a admite o contestaţie, cere să fie pusă în libertate. Concret, Veronica Cîrstoiu nu este mulţumită de hotărârea Curţii de Apel Constanţa din data de 10 martie, prin care s-a decis menţinerea sa în arest.
 

Drept urmare, Cîrstoiu a atacat, cu contestaţie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României hotărârea instanţei de la malul mării. De asemenea, în aceeaşi postură se află atât Florin Cergan, fiul Veronicăi Cîrstoiu, cât şi Carmen Ioana Popescu şi Lucian Băgia, toţi judecaţi în acelaşi dosar, alături de afaceristul Dinel Staicu. Potrivit procurorilor, în luna februarie 2012, Veronica Cîrstoiu, „în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală, a primit, prin inculpata Dascălu Adriana, suma de aproximativ 630.000 de euro de la inculpatul Staicu Dinel, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu într-un dosar în care fusese condamnat la 7 ani de închisoare (fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor)”.

Toţi cei patru inculpaţi mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată pe data de 19 noiembrie 2013, alături de Marian Staicu, Adriana Dascălu, Giorgel Zgăbei şi Marilena Cucianu. Iniţial, instanţa învestită cu soluţionarea cauzei a fost desemnată Curtea de Apel Bucureşti. Pe data de 25 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la solicitarea Veronicăi Cîrstoiu, a strămutat dosarul la Curtea de Apel Constanţa, menţinând actele îndeplinite de la instanta de la care s-a mutat procesul, respectiv Curtea de Apel Bucureşti. La Constanţa, dosarul a fost înregistrat la data de 5 martie şi a fost deschis prima dată de judecătoarea Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii