Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, menţinută sub control judiciar de femeia care i-a arestat pe Mazăre şi Strutinsky (rechizitoriu)

ro

22 Jul, 2015 00:00 5042 Marime text
Veronica Cîrstoiu, fost magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată, ieri, de judecătorii Lucian Macavei, Angela Dragne şi Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Cîrstoiu a fost condamnată de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare.
 
Fostul judecător al Curţii de Apel Bucureşti a fost deferit Justiţiei, în noiembrie 2013, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, ea fiind acuzată de luare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită, înșelăciune în formă continuată (65 acte materiale), două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 acte materiale). În cauză, afaceristul bucureştean Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, a fost condamnat la 3,4 ani. Ulterior, Înalta Curte a majorat pedeapsa la cinci ani.
 
Lucian Macavei a făcut parte din completul care a închis definitiv dosarul în care Ilie Rachieru, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, a fost condamnat pentru că ar fi săvârşit fapte de corupţie.
 
Angela Dragne a dispus în aprilie arestarea preventivă atât a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Ioana Bogdan, fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a făcut parte din completul care a hotărât lunile trecute menţinerea în arest preventiv atât a lui Mazăre, cât şi a lui Strutinsky.
 
De asemenea, Bogdan a închis definitiv, alături de alt judecător de la Curtea Supremă, la jumătatea lunii martie 2014, dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“. În această cauză, Constantin Babuş, fost director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, fost director al Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, fost director economic la Consiliul Judeţean Constanţa, au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată, Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, iar Pilat, cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. 

Citeşte şi 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti (document)


Judecătoarea Florentina Dragomir, care l-a arestat pe Mazăre, îl poate pune, mâine, în libertate (referat DNA)

„Pe aici nu se trece“
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, întorşi de pe drumul libertăţii de trei femei (referat DNA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii