Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de peste 135 de infracţiuni Judecător de Bucureşti, condamnat la Constanţa (document)

ro

28 Mar, 2015 00:00 2606 Marime text
 

Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, a condamnat-o pe Veronica Cîrstoiu, fost magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Cîrstoiu a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 de acte materiale), două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 de acte materiale).
 
În cauză, afaceristul bucureştean Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, a fost condamnat la 3,4 ani. Ulterior, Înalta Curte a majorat pedeapsa la cinci ani.
 
Revenind la condamnarea dată de şefa Curţii de Apel Constanţa, judecătoarea Veronica Cîrstoiu a primit cinci ani de închisoare pentru „luare de mită“, cinci ani de închisoare pentru „trafic de influenţă“, trei ani pentru „înşelăciune“, un an pentru două infracţiuni de „fals în înscrisuri sub semnătură privată“, şi alţi doi ani de închisoare pentru infracţiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată“. Adriana Ispas a contopit pedepsele şi i-a aplicat Veronicăi Cîrstoiu cinci ani de închisoare şi a menţinut măsura controlului judiciar pentru o perioadă de până la 60 de zile cu începere de la 26 martie. Florin Cergan a luat doi ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă, Lucian Băgia s-a ales tot cu doi ani, pentru trafic de influenţă, iar Marilena Luciana a primit trei ani.
 
Veronica Cîrstoiu trebuie să achite „120.000 € obiectul luării de mită sau echivalentului în lei la data plăţii“. „Obligă pe inculpatul Băgia Lucian la plata sumei de 350.000 € sau echivalentul acesteia în lei la data plăţii. Menţine măsurile asigurătorii dispuse faţă de inculpaţii Băgia Lucian - până la concurenţa sumei de 350.000 € asupra imobilelor şi Cîrstoiu Veronica - până la concurenţa sumei de 120.000 € şi 156.351 de lei asupra imobilelor, sumelor de bani, conform deciziei. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În secţiunea „Documente“, poate fi citit integral comunicatul DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii