Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu dosarele „Henri Coandă“ şi „Mita de la Primărie“ Hotărâre definitivă pentru fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu

ro

18 Jul, 2014 00:00 2202 Marime text
Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, rămâne în arest. Decizia este definitivă şi a fost luată de Completul Special al Curţii Supreme de Justiţie a României, prezidat de judecătoarea Ioana Bogdan şi format din magistraţii Valentin Horia Şelaru şi Luciana Mera.

Veronica Cîrstoiu este judecată, la Curtea de Apel Constanţa, pentru luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 de acte materiale), două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 de acte materiale). Printre judecătorii Curţii Supreme care au decis menţinerea în arest a Veronicăi Cîrstoiu se numără, după cum arătam şi mai sus, Ioana Bogdan, fostul consilier al fostului procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Aproape de jumătatea lunii iunie, judecătoarea a respins cererea afaceristul israelian Avraham Morgenstern de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Morgenstern este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în dosarul campusului social „Henri Coandă“. În acest dosar, Mazăre este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, Morgenstern este bănuit de dare de mită, în timp ce în sarcina lui Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, s-au reţinut complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. De asemenea, Ioana Bogdan a închis definitiv şi dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“. În această cauză, Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi şi condamnaţi pentru că ar fi săvârşit presupuse fapte de corupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii