Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un judecător va fi eliberat azi din funcţie. A fost condamnat la Constanţa. Iată despre cine e vorba!

ro

07 Jun, 2016 00:00 2899 Marime text


Consiliul Superior al Magistraturii va analiza azi eliberarea din funcţia de judecător a Veronicăi Cîrstoiu, fost magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni.
 
Veronica Cîrstoiu a fost trimisă în judecată, pe data de 20 noiembrie 2013, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ea fiind acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 de acte materiale), două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 de acte materiale).
 
În martie 2015, Veronica Cîrstoiu a fost condamnată de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, la alţi cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, la alţi trei ani de închisoare pentru înşelăciune, la un an de închisoare pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la doi ani de închisoare pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cele şase pedepse au fost contopite şi s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, respectiv cinci ani de închisoare.
 
Zilele trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv pe fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu la şapte ani de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii