Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, judecat alaturi de rusi

ro

16 Sep, 2009 01:37 2673 Marime text

cap_1.jpgProcesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti şi a fost suspendat

Primăria Municipiului Constanţa, prin primar Radu Mazăre, Adrian Năstase, Ambasada Rusiei, Televiziunea Română, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Arhivele Naţionale şi Consiliul Naţional al Audio-vizualului. Acestea sunt doar câteva din cele peste 70 de persoane şi instituţii pe care mai mulţi reprezentanţi ai Comunităţii Moştenitorilor şi Proprietarilor Legitimi din România le-au dat în judecată, din cauza unor revendicări imobiliare.

Dosarul are numărul 40280/3/2007 şi a fost înregistrat pe rolul Secţiei Civile a Tribunalului Bucureşti pe 16 noiembrie 2007. În prezent, soluţionarea litigiului a fost însă suspendată. De menţionat că, în dosar, sunt 79 de părţi, din care 72 sunt doar pârâţii. Procesul a luat naştere când Livia Dumitru, Livia Zlate, Constanţa Paraipan, Vasilica Crişan, Silvia Surpăceanu, Bejan Greb Gene şi Elena Crişan au dat în judecată Ministerul Economiei şi Finanţelor, Primăria Comunei Amzacea, Consiliul Local Amzacea, Primăria comunei Comana, prin primar Antoaneta Mândrescu, şi alte peste 60 de persoane şi instituţii. De menţionat că, printre acestea, se numără primarul Constanţei, Radu Mazăre, Adrian Năstase, Monica Macovei, Tudor Chiuariu, Biserica Ortodoxă Română, Statul Rusia, prin Ambasada Rusiei de la Bucureşti, Televiziunea Română, Realitatea TV, Antena 2, B1, Romantica, CNA, Arhivele Naţionale, Arhivele Tribunalelor Militare din Ministerul Justiţiei şi multe altele, printre care numeroase Secţii de Poliţie din Capitală. Pe 19 decembrie 2007, Tribunalul Bucureşti a suspendat judecarea litigiului, dat fiind că reclamanţii nu au completat cererea de chemare în judecată. Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs.

ambasada_rusiei.jpgSesizare la DNA

În acest context, este demn luat în seamă faptul că, pe 12 iunie 2008, Comunitatea Moştenitorilor şi Proprietarilor Legitimi din România, prin preşedintele Bejan Greb Gene, a trimis o sesizare către Direcţia Naţională Anticorupţie, în atenţia procurorului-şef al Direcţiei, Daniel Morar. În respectiva sesizare se arată: „La numeroasele plângeri penale depuse la DNA, nu am fost contactat pentru relaţii suplimentare decât ieri, 11 iunie 2008, la telefon", fiind vorba despre dosarul în care preşedintele Comunităţii a solicitat să fie parte vătămată „pentru acte de corupţie". În acest sens, Bejan Greb Gene aminteşte, printre altele, de „plângerea penală depusă împreună cu Surpăceanu Silvia la DNA Constanţa, împotriva abuzului primarului Radu Mazăre, de nerestituire a terenului din strada Traian nr. 3, la peste doi ani de la o hotărâre judecătorească", dar şi despre „cererea mea de a fi parte civilă vătămată de abuzurile în serviciu şi corupţia de toate tipurile practicată de Adrian Năstase". Nu în ultimul rând, omul menţionează şi de plângerile împotriva „conducătorilor CNSAS, pentru ascunderea dosarelor mele de urmărire şi ale autorilor mei, Elena şi Maria Rusescu, căsătorite Gotsman şi Negrea, şi a bunicului meu, Victor Alexandru Gotsman", dar şi „cererea mea de a fi parte vătămată în procesul miniştrilor Ioan Avram Mureşan şi Traian Remeş". În încheierea sesizării, Bejan Greb Gene îi solicita procurorului-şef al DNA: „Să dispuneţi ca cel care mă cheamă la DNA pentru completări sau pentru a semna acte oficiale să-mi precizeze pentru care din aceste cauze sunt chemat, spre a putea veni cu documente justificatoare". „Vă rog să impuneţi un profesionalism în relaţia cu cei care denunţăm corupţia sau chiar avem calitatea de victime ale ei şi depunem plângere penală".

{mos_ri:Mazare,DNA}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii