Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinari spulberaţi de un şofer beat Un mort şi şase răniţi în urma unui accident grav petrecut în zona Cimitirului Palas din Constanţa

ro

01 Aug, 2015 00:00 2774 Marime text
Petrică Trandafir, de 56 de ani, a murit, ieri dimineaţă, iar alte şase persoane au fost rănite, două dintre ele grav, după ce un şofer care se urcase băut la volan a intrat în plin într-un grup de pasageri care coborâseră dintr-un microbuz.
 
Accidentul a avut loc în jurul orei 5.00, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanţa, vizavi de Cimitirul Palas, unde un microbuz plin cu navigatori din Alaska oprise pe prima bandă a drumului pentru ca aceştia să îşi poată lua bagajele din remorcă. La un moment dat, şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, maşina izbind în plin grupul de pasageri.
 
Autoturismul a lovit apoi semiremorca microbuzului, Petrică Trandafir fiind prins între aceasta şi autoturisme. În urma accidentului, victima, în vârstă de 56 de ani, a murit, picioarele fiindu-i retezate pe loc. De asemenea, doi dintre pasagerii care se aflau în spatele remorcii pentru descărcarea bagajelor au fost răniţi grav, unuia dintre ei fiindu-i amputat piciorul. Alte patru persoane au suferit răni mai uşoare, două dintre acestea refuzând internarea în spital pentru îngrijiri medicale, preferând tratamentul ambulatoriu.
 
La faţa locului au ajuns echipaje ale Ambulanţei şi echipaje de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“, care i-au transportat pe răniţi la Spitalul Judeţean Constanţa.
 
Șoferul vinovat de producerea accidentului şi-a părăsit maşina la faţa locului şi a fugit, fiind prins de poliţişti o oră mai târziu, la locuinţa sa. Bărbatul, de 31 de ani, din Constanţa, a fost testat pentru stabilirea alcoolemiei, stabilindu-se că era băut, având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Poliţiştii rutieri au primit, ieri după-amiază, rezultatele testelor de sânge ale şoferului care a provocat masacrul. El avea o alcoolemie de 1,60 mg la mie alcool pur în sânge.
 
Bogdan Savin a fost reţinut aseară, pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă, conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului. În această dimineaţă, la ora 10, el va fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii