Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de carte la MINA Constanța Cristian Cealera prezintă noul volum din „Poveștile Mării Negre” (FOTO +VIDEO)

ro

28 Jul, 2023 11:43 1641 Marime text


UPDATE 4

Ia cuvântul Cristi Cealera.


Sunt pur și simplu copleșit și onorat că pot face o asemenea prezentare. Cred ca pe lângă numărul de cărți scoase contează ca cititorul să-ți spună am citit, bravo! Mergi mai departe! 

Istoria și mitologia au fost alături de mine de când eram copil.

Sunt doar un intermediar timid care a prelucrat informația și a transmis-o cititorilor. 

 Volumul este compus din două părți. Primul cuprinde legende și merge spre zona de ficțiune.Al doilea este despre oameni, eroi și zei care cuprinde informații reale.

Sunt mândru că sunt dobrogean și că am atât de mulți prieteni alături. 


UPDATE 3

Vorbește Ovidiu Dunăreanu.

Cristian scoate pentru publicul larg toate revelațiile istorice.

Este nevoie de asemenea oameni care scot pentru publicul larg lucruri ce se află dincolo de informații științifice.

Dobrogea are un contact cu spațiul mitologic, dar și cu cel al cosmosului.

 În zona Dobrogei există scriitori la fel de valoroși precum sunt și în alte colțuri ale țării. Ce ne lipsește nouă sunt comentatorii critici care să-i scoată în evidență.

Cărțile lui Cealera cuprind povești, legende, povestiri și balade. 

Autorul nu ocolește legendele și întâmplările nemuritoare care țin de etniile stabilite în Dobrogea și de universul religios. Acest volum pune accent pe dezvrăjirea unor eroi, oameni și zei. 

Autorul continuă reconfigurarea misterului Dobrogei. 

Ovidiu Dunăreanu enumeră câteva dintre personajele întâlnite în volumul 4

Nu este un lucru ușor să-ți propui să pătrunzi intr-o asemenea bibliografie. Este o carte emoționantă care conștientizează trecerea unor generații de aici.


UPDATE 2

Aurel Mototolea ia cuvântul. 

 Vă mulțumesc pentru prezență.

 

E o ipostază noua pentru mine deoarece autorul îmi este coleg

I-am citit primele 3 volume și e ingenios ceea ce face Cristian. E ingenios cum preia o informație piatră seacă din izvorul istoric și o transformă într-o lectură.


UPDATE 1

La eveniment sunt prezenți Emanuel Plopeanu - decanul Facultății de Istorie din București, Constantin Cheramidoglu, Ovidiu Dunăreanu,  Corina Mihaela Apostoleanu. 


Azi, 28 iulie 2023, de la ora 12:00, Cristian Cealera își prezintă volumul patru din seria „Poveștile Mării Negre”, ce poartă numele „Poveștile Mării Negrii. Oamenii, Eroii, Zeii...”.
 
Evenimentul editorial are loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în Aula Adrian Rădulescu, la etajul 1.
 
„Săptămâna lansării începe cu un frumos afiș realizat de prieteni buni. Nu uitați, vă aștept vineri, la eveniment!”, a scris Cristian Cealera pe pagina lui de Facebook.
 
Contactat telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, Cristian Cealera a oferit detalii despre cel de-al patrulea volum al cărții „Poveștile Mării Negre”.

„Seria «Poveștile Mării Negre» este compusă din scurte istorii și legende ale regiunii Dobrogea. Din punctul meu de vedere, istoria și mitologia nu se exclud una pe alta, ci se pot împleti. Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit.
Acest proiect a început în anul 2014, când postam astfel de povești pe o platformă online, ce au fost apreciate de public. Acesta m-a încurajat să pun poveștile și în format print.

În cele patru volume sunt peste 500 de materiale care prezintă subiectele despre care vă vorbeam.

Volumul patru are un subtitlu care pune accent pe oamenii care și-au pus amprenta pe epoca antică, pe eroii care trebuie cunoscuți și pe zeii din epoca antică ce face parte dintr-un univers religios și care arată credințele și viața de zi cu zi a înaintașilor noștri. În acest volum, un personaj abordat este poetul Publius Ovidius Naso. Am încercat să prezint ultima sa călătorie, după renegarea de la Roma, spre teritoriul pontic. Volumul este împărțit în două părți.



A patra carte este un omagiu adus arheologilor români, în special celor constănțeni”, a precizat autorul volumului.

Primul volum din serie a apărut în ianuarie 2015. Ulterior, în primăvara aceluiași an, Cristian Cealera lansa și volumul doi, intitulat „Poveștile Mării Negre. Mituri și povestiri dobrogene”. Ultimul volum a apărut în februarie 2018, reprezentând un omagiu în cinstea lui Virgil Coman.

Citește și:

 Volumul patru din „Poveștile Mării Negre”, prin ochii lui Cristian Cealera„Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii