Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volumul patru din „Poveștile Mării Negre”, prin ochii lui Cristian Cealera „Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit”

ro

26 Jul, 2023 10:32 944 Marime text



Vineri, 28 iulie 2023, de la ora 12:00, Cristian Cealera își va prezenta volumul patru din seria „Poveștile Mării Negre”, ce poartă numele „Poveștile Mării Negrii. Oamenii, Eroii, Zeii...”.
 
Evenimentul editorial va avea loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în Aula Adrian Rădulescu, la etajul 1.
 
„Săptămâna lansării începe cu un frumos afiș realizat de prieteni buni. Nu uitați, vă aștept vineri, la eveniment!”, a scris Cristian Cealera pe pagina lui de Facebook.
 
Contactat telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, Cristian Cealera a oferit detalii despre cel de-al patrulea volum al cărții „Poveștile Mării Negre”.
 

„Seria «Poveștile Mării Negre» este compusă din scurte istorii și legende ale regiunii Dobrogea. Din punctul meu de vedere, istoria și mitologia nu se exclud una pe alta, ci se pot împleti. Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit.
Acest proiect a început în anul 2014, când postam astfel de povești pe o platformă online, ce au fost apreciate de public. Acesta m-a încurajat să pun poveștile și în format print.
În cele patru volume sunt peste 500 de materiale care prezintă subiectele despre care vă vorbeam.
Volumul patru are un subtitlu care pune accent pe oamenii care și-au pus amprenta pe epoca antică, pe eroii care trebuie cunoscuți și pe zeii din epoca antică ce face parte dintr-un univers religios și care arată credințele și viața de zi cu zi a înaintașilor noștri. În acest volum, un personaj abordat este poetul Publius Ovidius Naso. Am încercat să prezint ultima sa călătorie, după renegarea de la Roma, spre teritoriul pontic. Volumul este împărțit în două părți.
A patra carte este un omagiu adus arheologilor români, în special celor constănțeni”, a precizat autorul volumului.

 
Primul volum din serie a apărut în ianuarie 2015. Ulterior, în primăvara aceluiași an, Cristian Cealera lansa și volumul doi, intitulat „Poveștile Mării Negre. Mituri și povestiri dobrogene”. Ultimul volum a apărut în februarie 2018, reprezentând un omagiu în cinstea lui Virgil Coman.
 



Citește și:
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța Cristian Cealera își va lansa noul volum al cărții „Poveștile Mării Negre”

In memoriam Virgil Coman, istoricul care în Ajunul Crăciunului ar fi împlinit 49 de ani

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii