Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:27 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării contrafăcute, confiscate la Agigea

ro

15 Mar, 2013 00:00 561 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia China jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 400.000 de lei dacă ar fi fost originale.

În data de 12 martie, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În container au fost descoperite 4.968 de seturi cu jucării pentru copii (titireze din plastic), cu o valoare de aproximativ 400.000 de lei dacă ar fi fost originale.
Marfa din container, inscripţionată cu însemnele unei mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 37 ani, domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii