Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Peste 4.000 de jucării suspecte de contrafacere, confiscate în Portul Constanța (FOTO)

ro

23 Dec, 2023 13:24 862 Marime text
Jucării susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 1.000.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare totală de aproximativ 1.000.000. lei.

În data de 20.12.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatar o societate comercială din R. Moldova, transmite Garda de Coastă. 


 În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul acestora se aflau aproximativ 4.160 roboți de jucărie, 1656 mașinuțe, 1696 păpuși și 1944 seturi de jucării, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, a mai punctat sursa citată. 

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.  


foto: Garda de Coastă 


Citește și:

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României. O hotărâre vizează Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii