Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iuliana Radu, undă verde pentru judecata lui Boris Parpală, fost inspector CJC şi director al Direcției pentru Agricultură (rechizitoriu)

ro

25 Jul, 2015 00:00 2567 Marime text
Începe judecata lui Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Județean Constanța şi director al Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța.
 
Ieri, Iuliana Radu, judecător al Tribunalului Constanţa, a respins, ca nefondată, excepţia invocată de Parpală, prin apărător, privind nelegalitatea sesizării instanţei. Pe cale de consecinţă, instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 82/P/2015, din data de 26 mai al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Drept urmare, Tribunalul a dispus începerea judecării cauzei.
 
Iuliana Radu a mai decis menţinerea controlului judiciar luat faţă de Parpală Boris, măsură preventivă care va fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei anterior datei de 20 septembrie. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Fostul director al Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța a fost deferit Justiţiei de procurorii DNA Constanţa şi este suspectat de efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată (32 de acte materiale), şi de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (22 de acte materiale). Mai mult decât atât, Parpală este suspectat şi de evaziune fiscală, în forma evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, de spălare de bani, dar şi de transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Boris Parpală, fost consilier CJC şi şef al Direcției pentru Agricultură Constanţa (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii