Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au încetat raporturile de muncă dintre condamnatul Boris Parpală și Consiliul Județean Constanța

ro

01 Jul, 2021 00:00 2155 Marime text


⦁    Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat dispoziția de încetare a raportului de serviciu al lui Boris Parpală
⦁    Parpală a fost condamnat definitiv pe 14 iunie 2021, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare
⦁    Acesta ocupa funcția de  inspector, clasa I, grad profesional Superior, în cadrul Compartimentului Dezvoltare Județeană, Sănătate, Sport și Învățământ - Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonare a Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat dispoziția nr. 311/17.06.2021 care vizează încetarea suspendării de drept a raportului de serviciu și încetarea de drept a raportului de serviciu al lui Parpală Boris, Inspector, clasa I, grad profesional Superior, în cadrul Compartimentului Dezvoltare Județeană, Sănătate, Sport și Învățământ - Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonare a Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ.

Decizia șefului administrației județene vine ca urmare a faptului că Boris Parpală a fost condamnat definitiv pe 14 iunie 2021, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Decizia finală a fost luată de judecătoarele Georgiana Anghel Tudor și Raluca Georgeta Ceaușu, din Curtea de Apel Constanța.

Și în primă instanță, Mihaela Vlăsceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, îl condamnase pe Boris Parpală la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare.

 În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada 21 decembrie 2010 - 1 august 2014, inculpatul Parpală Boris, ca urmare a influenţei şi autorităţii conferite de funcţiile pe care le-a deţinut în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Constanţa, în baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentanţii a 22 de primării de pe raza judeţului să încheie cu SC Fatum Consulting SRL, firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile şi nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanţă în elaborarea documentaţiei de finanţare a unor proiecte etc.)“.

 „Ulterior, în temeiul acestor contracte, inculpatul a emis facturi şi a contactat apoi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, cărora le-a solicitat plata sumelor facturate, iar după ce, în contul SC Fatum Consulting SRL, au fost virate fondurile respective, s-au făcut plăţi către diverşi furnizori şi retrageri de bani“, conform DNA.

 În actul de sesizare a instanţei se arată că, „în perioada de 1 ianuarie 2012 - 3 aprilie 2015, inculpatul Parpală Boris, în calitate de administrator de drept şi ulterior de fapt al SC Fatum Consulting SRL, a înregistrat în contabilitatea acesteia operaţiuni fictive şi cheltuieli nereale, diminuând astfel baza impozabilă, cu efectul prejudicierii bugetului de stat cu suma de 445.831 de lei, reprezentând impozit pe profit şi taxă pe valoare adăugată“.

 „În cursul anului 2013, inculpatul, împreună cu SC Fatum Consulting SRL, a investit o parte din sumele obţinute ca urmare a contractelor încheiate cu cele 22 de unităţi administrativ-teritoriale, menţionate mai sus, pentru concesionarea unui teren în judeţul Constanţa, înfiinţarea unei livezi şi edificarea unei construcţii pe terenul respectiv, ascunzând astfel originea ilicită a sumelor respective. La data de 6 februarie 2014, inculpatul Parpală Boris a transmis în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul SC Fatum Consulting SRL către o persoană, deşi ulterior a continuat să beneficieze de activitatea societăţii şi a continuat să efectueze operaţiuni comerciale în numele acesteia, cu scopul îngreunării urmăririi penale“, au conchis procurorii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și:

Fost inspector al Consiliului Județean Constanța Boris Parpală, condamnat definitiv la închisoare cu executare 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii