Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:26 10 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este nevoie de un al treilea judecător în dosarul unui fost inspector al Consiliului Județean Constanța

ro

22 Dec, 2020 00:00 793 Marime text
  • În prezent, dosarul se află repartizat spre soluționare completului alcătuit din judecătoarele Georgiana Anghel Tudor și Raluca Georgeta Ceaușu, din Curtea de Apel Constanța.

Curtea de Apel Constanța a stabilit un nou termen de judecată în apelul dosarului în care Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, a fost condamnat în primă instanță la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare.
 
Cauza fost amânată pentru data de 28 ianuarie 2021. La termenul de zilele trecute, judecătorii au repus cauza pe rol în vederea reluării dezbaterilor, în complet de divergenţă și au stabilit termen de judecată pentru data de 28 ianuarie 2021, pentru când se citează părţile şi vor fi încunoştiinţaţi apărătorii aleşi sau desemnaţi din oficiu.
 
În prezent, dosarul se află repartizat spre soluționare completului alcătuit din judecătoarele Georgiana Anghel Tudor și Raluca Georgeta Ceaușu, din Curtea de Apel Constanța.
 
Ca urmare a deciziei privind repunerea cauzei pe rol în vederea reluării dezbaterilor, în complet de divergenţă, un alt judecător va intra în componența actualului complet de judecată.  
 
Amintim că în primă instanță, Mihaela Vlăsceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, magistrat investit cu soluționarea cauzei, a decis, pe data de 21 ianuarie a acestui an, condamnarea lui Boris Parpală la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare.
 

Contracte de prestări ale unor servicii inutile şi nesolicitate

 
Pe scurt, în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada 21 decembrie 2010 - 1 august 2014, inculpatul Parpală Boris, ca urmare a influenţei şi autorităţii conferite de funcţiile pe care le-a deţinut în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Constanţa, în baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentanţii a 22 de primării de pe raza judeţului să încheie cu SC Fatum Consulting SRL, firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile şi nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanţă în elaborarea documentaţiei de finanţare a unor proiecte etc.)“.
 

Membru al partidului de la guvernare

 
În motivarea hotărârii cu numărul 43/2020, Tribunalul Constanța a arătat, printre altele, că mai mulți martori (primari ai localităților și angajați ai primăriilor) audiați în cauză au declarat în mod expres că au semnat contractele cu firma respectivă „deoarece aceasta era reprezentată de către inculpat și nu au dorit să aibă relații proaste cu Direcția pentru Agricultură a județului Constanța și Consiliul Județean“.
 
„Pe de altă parte“, se mai arată în motivare, „martorii au declarat că știau despre inculpat că este șeful direcției, ori că lucra sau lucrase la Consiliul Județean și că era membru al partidului de la guvernare și un apropiat al Președintelui Consiliului Județean Constanța și că inițiativa încheierii contractelor a aparținut fără excepție inculpatului care s-a deplasat personal la sediul primăriilor din județ pentru a încheia contractele“.

 
Citește și
 
Radu Mazăre, achitat ori condamnat! Totul se decide azi, la Constanța. Cine sunt magistrații care au avut în atenție dosarul

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii