Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionel Cazacu şi complicitatea la dare de mită Închisoare cu suspendare pentru un fost comandant din IPJ Constanţa

ro

21 May, 2014 00:00 2190 Marime text
Iniţial, comisarul-şef Cazacu a negat că i-ar fi oferit colegului de la SIC suma de 1.000 de euro. Ulterior, a declarat că banii erau pentru ajutorarea unui poliţist bolnav

Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, comisarul-şef Ionel Cazacu, fostul şef al Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, a fost condamnat. Ieri, judecătorul Lucian Lică, din cadrul Tribunalului Constanţa, i-a aplicat comisarului-şef pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru complicitate la dare de mită. În acelaşi dosar, Nicolaie Irimia a primit un an de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere, pentru dare de mită.

Fostul poliţist este obligat să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Cazacu şi Irimia au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit cărora, „la data de 1 noiembrie 2013, inculpatul Irimia Nicolaie i-a înmânat suma de 1.000 de euro inculpatului Cazacu Ionel, care, la rândul său, a remis suma de bani denunţătorului (n.r. ofiţer în Serviciul de Investigaţii Criminale)”. „Acesta din urmă, denunţător, urma să ofere cu titlu de mită suma de 1.000 de euro denunţătoarei, care îndeplinea funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În schimbul acestei sume de bani, denunţătoarea urma ca, în virtutea atribuţiilor de serviciu, să dispună, în baza art. 181 Cod penal, o soluţie favorabilă faţă de inculpatul Irimia Nicolaie, respectiv de scoatere de sub urmărire penală şi aplicare a unei sancţiuni cu caracter administrativ, constând în amendă.

Acesta din urmă era cercetat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drum public, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, conform DNA. Flagrantul în acest caz a avut loc într-un peco din municipiul Constanţa, mai exact de pe bulevardul Aurel Vlaicu. La data de 02.11.2013, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Irimia şi Cazacu şi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile Curţii de Apel Constanţa. Ulterior, instanţa de judecată a decis punerea în libertate a celor doi bărbaţi. De menţionat că, ieri, Tribunalul Constanţa a dispus confiscarea specială, în folosul statului, a sumei de 1.000 de euro. Comisarul-şef Ionel Cazacu, Nicolaie Irimia, dar şi procurorii Anticorupţie pot ataca verdictul dat în acest dosar la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii