Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indiferent de verdict, se ajunge şi la Curte Tribunalul Constanţa decide dacă municipalitatea va fi executată de FIN.CO.GE.R.O. SPA

ro

02 Jul, 2012 01:45 2000 Marime text
cap_5.jpgDe menţionat că oricare va fi decizia de azi a Tribunalului Constanţa, cu excepţia amânării pronunţării, ea va fi definitivă şi executorie. Cu toate acestea, hotărârea de azi nu va fi şi irevocabilă, eventualele nemulţumiri urmând a fi tranşate de judecătorii Curţii de Apel Constanţa

Magistraţii Tribunalului Constanţa vor hotărî soarta municipiului, pe listele de şedinţă de azi aflându-se solicitarea Primăriei Constanţa de suspendare a executării silite, respectiv eşalonarea datoriei de 13 milioane de euro pe care municipalitatea trebuie să o achite firmei italiene FIN.CO.GE.R.O. SPA Catania. După cum s-a precizat şi în ediţiile anterioare, italienii de la FIN.CO.GE.R.O. SPA au solicitat şi li s-a aprobat executarea silită a municipalităţii Constanţa pentru daune ce s-ar putea ridica până la 64 de miliarde de lei vechi.

Concret, este vorba despre dosarul cu numărul unic 7554/118/2012, înregistrat la Tribunalul Constanţa pe data de 28 iunie, cu obiect „suspendare provizorie a executării". Potrivit datelor oficiale, Municipiul Constanţa prin primar, care are calitatea procesuală de reclamant, a cerut instanţei de judecată suspendarea executării silite demarate de către afaceriştii italieni, dar şi acordarea unui termen de graţie şi de eşalonare a plăţii. În cazul în care solicitarea va fi admisă, este posibil ca municipalitatea să nu fie nevoită să achite prea curând cele 13 milioane de euro. De altfel, amintim că vinerea trecută Tribunalul Constanţa a decis suspendarea, pentru scurt timp, a executării Primăriei. Conform Portalului instanţelor de judecată, tot pe data de 28 iunie, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 7552/118/2012, cu obiect „suspendare provizorie a executării", materia juridică - „litigii cu profesioniştii", stadiu procesual - „fond". Părţile acestui litigiu au fost Municipiul Constanţa prin primar şi FIN.CO.GE.R.O SPA Catania.

Daune de aproape 64 de miliarde de lei vechi

La 24 de ore de la înregistrarea dosarului, magistraţii au admis cererea municipalităţii. „Dispune suspendarea provizorie a executării silite a sentinţei civile nr. 4853/2004 până la soluţionarea cererii de suspendare formulată în cadrul cererii de acordare a unui termen de graţie şi de stabilire a unor termene pentru plata eşalonată debit", se mai arată în minuta instanţei. De menţionat că oricare va fi decizia de azi a Tribunalului Constanţa, cu excepţia amânării pronunţării, ea va fi definitivă şi executorie. Cu toate acestea, hotărârea de azi nu va fi şi irevocabilă, eventualele nemulţumiri urmând a fi tranşate de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. După cum s-a precizat şi în ediţiile anterioare, italienii de la FIN.CO.GE.R.O. SPA au solicitat şi li s-a aprobat executarea silită a municipalităţii Constanţa pentru daune ce s-ar putea ridica până la 64 de miliarde de lei vechi. Şi asta din cauza unei presupuse înţelegeri între FIN.CO.GE.R.O. SPA şi autorităţile constănţene, pact pe care, sunt de părere italienii, municipalitatea nu l-ar fi respectat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii