Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpaţii din dosarul celui mai grav accident rutier din ultimii 18 ani din Constanţa, achitaţi pentru a doua oară

ro

03 Feb, 2016 00:00 2911 Marime text


Ancheta procurorilor şi cercetarea judecătorească, până la primele achitări, au durat aproape şase ani

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa se pregătesc să anunţe o nouă sentinţă în dosarul celui mai grav accident rutier din punct de vedere al victimelor petrecut în istoria recentă a judeţului Constanţa. Astfel, după ce, pe data de 10 aprilie 2014, instanţa a dispus achitarea celor doi inculpaţi din dosar (Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu), pe motiv că ar fi ajuns la o înţelegere cu părţile vătămate, pe data de 17 iunie 2015, Curtea de Apel Constanţa a anulat decizia primei instanţei şi a dispus rejudecarea cauzei. Zis şi făcut, însă, potrivit unor surse, săptămâna viitoare, Judecătoria Constanţa va dispune o nouă achitare în acest dosar, pe motiv că faptele imputate celor doi inculpaţi s-au prescris.
 
Dosarul a fost deschis la data de 29 iulie 2008, când, potrivit poliţiştilor de la Rutieră, Ionuţ Neagu a condus un automobil marca Opel, model Astra, pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu. Tot oamenii legii mai arată că, în zona reprezentanţei Bavaria Motors, Neagu ar fi lovit un automobil marca Audi, model Q7, condus în faţa sa de Viorel Cobzariu. Ulterior impactului, autoturismul Audi a fost proiectat pe contrasens, unde a fost lovit de autobuzul Isuzu Turquoise, care s-a răsturnat. În urma accidentului, au suferit vătămări corporale un număr de 41 de persoane - 39 de pasageri în autobuz şi doi şoferi, Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu. Alexandru Marcu, pasager în autobuz, a decedat pe data de 12 august 2008.   


 
La momentul tragediei, evenimentul a fost catalogat de autorităţi drept cel mai grav accident rutier din ultimii zece ani din judeţul Constanţa din punct de vedere al victimelor.
 
După o anchetă şi un prim proces, care au durat aproape şase ani, Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu au fost achitaţi de Judecătoria Constanţa, pe motiv că ar fi ajuns la o înţelegere cu părţile vătămate. Dosarul a mers apoi la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa, unde, pe data de 17 iunie 2015, cele două achitări au fost anulate. Tot atunci, judecătorii au hotărât trimiterea cauzei înapoi la Judecătoria Constanţa, pentru rejudecare.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, care, potrivit unor surse, va dispune, săptămâna viitoare, o nouă achitare în cauză, pe motiv că faptele imputate celor doi inculpaţi s-au prescris. După această soluţie, dosarul celui mai grav accident rutier din punct de vedere al victimelor petrecut în ultimii zece ani în judeţul Constanţa va merge, din nou, la Curtea de Apel Constanţa, pentru a primi o nouă decizie definitivă.
 
Citeşte şi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii