Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:07 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre șoferii implicați în accidentul cu 41 de victime de pe DN 2A, Constanţa – Ovidiu, din nou în atenția judecătorilor

ro

16 Jun, 2020 00:00 3984 Marime text
  • Accidentul a avut loc la finele lunii iulie 2008, pe DN 2A. Atunci au fost rănite 41 de persoane.
  • Reclamantul, apreciind eronat că se face vinovat de producerea accidentului, a achitat prejudiciile persoanelor vătămate.
  • Dosarul se află acum la Tribunalul Constanța.

Unul dintre șoferii implicați în cel mai grav accident rutier din punct de vedere al victimelor petrecut în istoria recentă a judeţului Constanţa (iulie 2008), eveniment soldat cu 41 de victime, se află din nou în atenția judecătorilor!


Este vorba despre Viorel Cobzariu, achitat în procesul accidentului, care, în prezent, a chemat la judecată societatea de asigurări solicitând instanței de judecată obligarea firmei la platala plata sumei totale în cuantum de peste 148.000 de lei, precum și a dobânzii legale calculate de la data formulării cererii de despăgubire (28.08.2018) și până la data achitării efective a daunelor.


În concret, este vorba despre 33.000 euro (daune materiale și morale), achitate către două părți civile din accidentul din iunie 2008.


Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, Viorel Cobzariu a solicitat obligarea societății de asigurări la plata sumei totale în cuantum de 148. 513,80 lei, precum și a dobânzii legale calculate de la data formulării cererii de despăgubire (28.08.2018) și până la data achitării efective a daunelor, reprezentând: 30.000 euro, din care 5000 euro daune materiale și 25.000 euro daune morale, toate achitate către partea civilă (...) și 3000 euro, din care 500 euro daune materiale și 2500 euro daune morale achitate către partea civilă (...), sumă cu care firma de asigurări, susține reclamantul, s-ar fi îmbogățit fără justă cauză prin achitarea de către acesta în locul pârâtei a prejudiciului către persoanele vătămate ca urmare a accidentului.


Vinovat de preducerea accidentului este, conform magistraților, un alt conducător auto.


Reclamantul, apreciind eronat că se face vinovat de producerea accidentului din iulie 2008, a achitat prejudiciile persoanelor vătămate.


Reclamantul a solicitat contravaloarea acestor daune asigurătorului său, Omniasig Viena Insurance Group, iar cu ocazia administrării probelor, instanța a stabilit cu putere de lucru judecat, că celălalt conducător auto este exclusiv vinovat de producerea accidentului.


Întrucât a achitat prejudiciul datorat de asigurătorul autoturismului vinovat, firma de asigurări s-ar fi îmbogățit, spun reclamantul, fără justă cauză cu suma de 148 513,8 lei pe care a achitat-o persoanelor vătămate.


Judecătoria Constanța, în primă instanță, i-a respins acțiunea lui Viorel Cobzariu.


Nemulțumit de decizia Judecătoriei, reclamantul a formulat apel, acesta fiind trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.


Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.


Potrivit poliţiştilor, la data de 29 iulie 2008, Ionuţ Neagu a condus un automobil marca Opel, model Astra, pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu. În zona reprezentanţei Bavaria Motors, Neagu a lovit un automobil marca Audi, model Q7, condus în faţa sa de Viorel Cobzariu,. Ulterior, autoturismul Audi a fost proiectat pe contrasens, unde a fost lovit de autobuzul Isuzu Turquoise, care s-a răsturnat. În urma accidentului, au suferit vătămări corporale un număr de 41 de persoane - 39 de pasageri în autobuz şi doi şoferi, Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu.


Citește și

Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu, achitaţi pentru a doua oară

Constanţa - accident cu 41 de victime aproape de Bavaria Motors. Dosarul, închis definitiv
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii