Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

41 de răniți și un mort Avem primele achitări în dosarul celui mai grav accident rutier din ultimii zece ani, din Constanța

ro

16 Jan, 2015 00:00 3595 Marime text
Judecătoria Constanţa a anunțat primele achitări în dosarul celui mai grav accident rutier din punct de vedere al victimelor petrecut în ultimii zece ani în judeţul nostru. Acuzați, inițial, de producerea acestui eveniment rutier, Ionuț Neagu și Viorel Cobzariu au fost achitați de magistrați.
Concret, magistrații au decis achitarea lui Neagu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Simona Pauliuc), ca urmare a aplicării legii penale de dezincriminare.


De asemenea, în cauză, magistrații au dispus încetarea procesului penal față de Ionuț Neagu, privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Alexandru Marcu), întrucât lipseşte plângerea prealabilă. Mai departe,  Judecătoria Constanța l-a achitat pe Viorel Cobzariu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Pauliuc Simona), ca urmare a aplicării legii penale de dezincriminare. Aceeași instanță a dispus încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Cobzariu, privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Marcu Alexandru), întrucât lipseşte plângerea prealabilă. Judecătorii au lasat nesoluţionate acţiunile civile promovate de părţile civile Marcu Lorica, Pauliuc Simona şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

 Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel.
Amintim că, la data de 29 iulie 2008, Ionuţ Neagu a condus un automobil marca Opel, model Astra, pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu. În zona reprezentanţei Bavaria Motors, Neagu a lovit un automobil marca Audi, model Q7, condus în faţa sa de Viorel Cobzariu, afacerist constănţean. Ulterior, limuzina a fost proiectat pe contrasens, unde a fost lovită de autobuzul Isuzu Turquoise, care s-a răsturnat. În urma accidentului au suferit vătămări corporale un număr de 41 de persoane - 39 fiind pasageri în autobuz şi doi şoferi, Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu. Alexandru Marcu, pasager în autobuz, a decedat pe data de 12 august 2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii