Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilegalitati sub protectia primarului din Ovidiu

ro

06 Nov, 2002 00:00 1575 Marime text

Teroristul din cimitir

Un neica-nimeni, autointitulat administrator al cimitirului din localitate, face legea cu crucile si cavourile prin cimitirul nou * Vasile Ochesel, cel care a primit autorizatie pentru afaceri cu moartea, terorizeaza batranii care incearca sa-si construiasca monumentele funerare, pentru cei decedati in alta parte, cu bani mai putini * Ca un facut, Ochesel este socrul contabilului sef al primariei * Un localnic care are o societate avand ca obiect de activitate confectionarea de monumente funerare si le face mult mai ieftin, este impiedicat sa lucreze de acelasi pseudo-administrator al cimitirului

Un barbat din Ovidiu, care, sub obladuirea primarului, s-a autointitulat administrator, face legea in cimitirul din localitate. El stabileste preturile, el lasa pe cine vrea in cimitir, tot el injura printre morminte. Vasile Ochesel a inchiriat, acum patru ani, 150 de metri patrati de teren chiar in incinta cimitirului, pentru a confectiona monumente funerare. Afacerile cu moartea aveau sa devina foarte rentabile. Ochesel, un umil sofer-pensionar de la RATC, crede ca Dumnezeu, care este destul de des invocat de altii in cimitirul unde isi face el invartelile, i-a pus mana pe cap, odata ce a primit cei 150 de metri patrati pe care sa toarne crucile si capacele de cavouri. De fapt, daca este sa ne luam dupa ce spun localnicii, Ochesel nu are nici un Dumnezeu, nu are nimic sfant. De cate ori vede vreo femeie prin cimitir, dar mai ales dintre cele fara nici un fel de aparare, acesta incepe sa vorbeasca vulgar. Asta fara sa tina seama ca locul unde se afla este unul sfant, atat pentru morti, cat si pentru enoriasii care se inchina de cate ori intra in cimitir, dar si de cate ori ies de aici.

Te-am zarit printre morminte

Oamenii il acuza pe Ochesel de o serie de nelegiuiri. Ei spun ca, pentru a-si mari clientela, fura motul crucilor, fura gardurile de fier pentru a le folosi drept armatura metalica la confectionarea cavourilor. Tot ei mai spun ca, daca nu cumperi ciment, cruce, ornamente funerare, mozaic sau daca nu comanzi la el construirea cavoului, incep necazurile. Nu ai voie sa intri cu masina in cimitir, decat daca platesti o taxa impusa de el si pentru care nu se elibereaza nici un fel de chitanta. De fapt, oamenii mai spun ca nici pentru lucrarile pe care le executa el nu se dau chitante. Un localnic ne-a declarat ca pentru un cavou i s-au cerut zece milioane de lei pentru care nu s-a eliberat nici un fel de document care sa ateste efectuarea platii. Localnicii spun ca Ochesel comite toate aceste nelegiuiri nu intamplator, ci sub obladuirea lui Dumitru Posa, primarul localitatii, si a ginerelui sau, care este contabilul sef al primariei.

Cu cainii pe ziaristi

Pentru confectionarea de monumente funerare, in localitate s-a mai infiintat o societate cu acelasi obiect de activitate. Preturile practicate de noua firma sunt mult mai mici decat cele ale lui Ochesel. Ba chiar si calitatea crucilor si a cavourilor. Pentru ca noua societate ii cam dadea cu tifla in cap lui Ochesel, acesta nu a catadicsit sa-l alunge pe concurent, care practica preturi de dumping si ii strica si afacerile administratorului. Ba mai mult, lumea vorbeste prin oras ca multe din crucile facute de firma concurenta erau distruse noaptea de rival. In indepartarea firmei concurente intervine chiar si primarul, care incearca oarecum sa-i puna bete in roate noului constructor de cruci si cavouri. Tot oamenii din localitate ne mai spuneau ca administratorul foloseste oameni pe care ii plateste cu ziua, fara nici un fel de angajare cu acte in regula. Incercand sa intram si noi pe fagasul afacerii pentru a-i deslusi itele, am mers sa discutam chiar cu cel incriminat, deci cu Vasile Ochesel. Numai ca in mintea lui nu a gasit nimic mai inteligent de facut decat sa puna cainii pe ziaristi. Culmea este ca acelasi mester, care se dadea mare la noi, a venit a doua zi la primarie, unde, in fata primarului, statea ca un mielusel. Mai ales ca Dumitru Posa, primarul, il dojenea parinteste sa nu mai fie asa agresiv in relatiile sale cu oamenii, pentru ca asa sunt ei, unii mai linistiti, altii mai temperamentali. Surse bine informate ne-au declarat ca numai din afacerile cu moartea Ochesel ar iesi cu un venit net de peste o suta de milioane de lei, si asta numai cu cele pe care le face in cimitirul nou de la Ovidiu. Insa confectionerul de monumente funebre mai are invarteli de acelasi fel si la Lumina, dar si in localitatea Dealu. Tocmai in acest sens, sugeram conducerilor Garzii Financiare, Inspectoratului pentru Protectia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Munca, dar si Administratiei Financiare sa mearga si pe la Ovidiu, pentru ca sigur vor avea treaba destula.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii