Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva foamei si plangeri penale la SNIF Dobrogea

ro

28 Oct, 2009 01:38 884 Marime text
Nouă persoane în greva foamei, plângeri penale pentru abuz în serviciu şi, în cele din urmă, intervenţia unui executor judecătoresc. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile extreme la care ameninţă să recurgă sindicaliştii din cadrul Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Dobrogea SA.

Potrivit liderului de sindicat de la SNIF Dobrogea, Maria Drăgan, deşi angajaţii societăţii şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă de mai bine de jumătate de an, printr-o sentinţă executorie de drept, nici până la această oră oamenii nu şi-au primit banii. Ba mai mult, în perioada în care banii ar fi trebuit daţi muncitorilor, conducerea SNIF Dobrogea de la acea oră ar fi deturnat un miliard de lei vechi, conform declaraţiei liderului de sindicat.

Maria Drăgan a declarat că a luat legătură cu şefa de cabinet a prefectului Constanţei, care i-a spus că nu a fost numit un nou director al SNIF Dobrogea. În aceste condiţii, sindicatul a trimis o a treia notificare către SNIF SA Bucureşti, în care este solicitată plata salariilor restante, potrivit hotărârii judecătoreşti pronunţate în acest sens de Tribunalul Constanţa. Mai mult, nouă persoane sunt decise să intre în greva foamei până la soluţionarea acestei situaţii. Cei nouă angajaţi sunt Maria Drăgan, Constantin Oraveţ, Emil Măciucă, Eugen Spiridon, Tudor Sandu, Gheorghe Costică, Deaconescu Mihai, Angela Ene şi Eugen Spătăceanu. Totodată, oamenii sunt decişi să formuleze şi plângere penală împotriva directorului Ştefan Buzatu şi a fostei conduceri SNIF SA Bucureşti, Georghiţă Liviu Goncea şi Florin Glăvan, pe care îi acuză de abuz în serviciu. Conform declaraţiei Mariei Drăgan, pe 2 iulie 2009, „exact când noi aveam hotărârea privind obligarea societăţii la plata drepturilor noastre salariale restante", aceştia ar fi deturnat un miliard de lei vechi, fără a le restitui angajaţilor salariile neplătite. Totodată, angajaţii sunt decişi să se adreseze unui executor judecătoresc, „din toată sărăcia", dacă societatea nu le va da drepturile salariale în ciuda sentinţei judecătoreşti pronunţate în acest sens.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii