Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt prin polite de asigurare

ro

12 Nov, 2009 01:27 1610 Marime text
cercetati_polita_rca.jpgPoliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul SRPT Constanţa efectuează cercetări faţă de două persoane suspecte, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată.

Potrivit unei informaţii postate pe site-ul Poliţiei Române, M.E., asociat şi administrator la patru societăţi comerciale de asigurări, toate cu obiect de activitate intermedierea şi încheierea poliţelor de asigurare, precum şi P.C., fostă angajată a unei alte firme din Constanţa, sunt suspectate că au încheiat mai multe poliţe de asigurare pe care nu le-au declarat, sume importante de bani ajungând, astfel, în propriile buzunare.
„M.E. este suspectată că, în perioada octombrie 2008 - octombrie 2009, în baza unui contract încheiat cu un broker constănţean, a încheiat contracte de asigurare prin intermediul firmelor pe care le administrează, respectiv prin intermediul societăţii la care lucra P.C., deşi avea obligaţia, în calitate de mandatar, să încheie contracte de asigurare numai prin intermediul unei singure societăţi comerciale pe care o administra", susţin oamenii legii. Prin extinderea cercetărilor, s-a constatat că celelalte firme nu erau mandatate de broker şi, astfel, „M.E. şi-a însuşit sumele de bani încasate cu titlu de prime de asigurare fără avizarea şi predarea acestora către mandant, cea în cauză reţinând 1.289 de poliţe de asigurare, (din care 175 figurează încheiate, conform chitanţelor de încasare predate), 277 chitanţiere şi suma de 49.778,43 de lei, la care se adaugă penalităţi de 41.458,34 lei".
Brokerul a fost notificat să achite daune în valoare de peste 60.000 lei ca urmare a neavizării încheierii poliţelor de asigurare, până la data demarării cercetărilor de către organele abilitate în investigarea cazului.
Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Constanţa, „în sarcina suspectei P.C. s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2009, în calitate de angajată a mandatarului unei societăţi comerciale din Constanţa, şi-a însuşit sumele de bani încasate cu titlu de prime de asigurare pe baza a 30 poliţe de asigurare RCA încheiate de mandatar pentru beneficiarul unei alte firme administrate de M.E.".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii