Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:26 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Escrocii cu „alba-neagra“, depistaţi în Costineşti

ro

07 Jul, 2015 00:00 1237 Marime text
Echipajele mixte de ordine şi siguranţă publică, formate din jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au constatat, în staţiunea Costineşti, cinci cazuri de practicare ilegală a jocului de noroc „alba-neagra“.
 
Astfel, duminică, în jurul orei 00.25, în staţiunea Costineşti, pe Faleza Soarelui, un bărbat în vârstă de 41 de ani atrăgea persoane pentru a participa la jocul de noroc „alba-neagra“, folosind trei cutii de chibrituri de culoare albastră. Făptuitorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, poliţiştii şi jandarmii aflaţi în misiune de menţinere a ordinii publice în sistem integrat au depistat patru bărbaţi, în zona Obelisc din staţiunea Costineşti, organizând jocuri de noroc de tip „alba-neagra“, atrăgând turiştii pentru a participa cu sume de bani.
 
Cei patru „norocoşi“ au fost sancţionaţi pentru organizarea de jocuri de noroc cu amenzi contravenţionale în cuantum total de 2.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar obiectele folosite pentru săvârşirea contravenţiilor au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Pentru a nu fi victimele acestor persoane, Jandarmeria Constanţa recomandă: să nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc; evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate care se desfăşoară în spaţiu public, sub pretextul unui eventual câştig de bani; dacă daţi curs unor astfel de solicitări şi participaţi la jocuri de noroc neautorizate, puteţi fi sancţionaţi contravenţional, în temeiul Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru participarea de jocuri de noroc.

Citeşte şi 

Nici albă, nici neagră. „Sportivii“ practicanţi de „alba-neagra“, depistaţi de jandarmii constănţeni în Mamaia (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii