Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:37 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici albă, nici neagră „Sportivii“ practicanţi de „alba-neagra“, depistaţi de jandarmii constănţeni în Mamaia (galerie foto)

ro

03 Jul, 2015 13:57 678 Marime text
 
Jandarmii constănţeni au constatat în Mamaia, în ultimele două săptămâni, cinci cazuri de practicare ilegală a jocului de noroc „alba-neagra”. În aceste fapte au fost implicate şi alte 19 de persoane, „ajutoarele” de nădejde ale coordonatorilor. Din păcate, toţi mai mulţi turişti cad în plasa acestora.
 

        Ultima faptă de acest gen s-a petrecut miercuri, 01 iulie a.c., la ora 20.30, în staţiunea Mamaia, pe faleză, în apropierea Cazinoului. O persoană, cu o măsuţă pe care se afla un covoraş, învârtea de zor trei cutii de chibrituri,  în interiorul uneia fiind două biluţe din burete. În jurul acestuia, doi complici, care pariau sume de bani şi care mai mereu ghiceau în ce cutie se aflau  biluţele şi astfel intrau în posesia banilor.
 
        Cel de la măsuţă, „creierul acţiunii", îngândurat, supărat şi nervos că mai tot timpul pierde, îi invita şi pe cei din mulţime să joace. Din păcate mulţi turişti au căzut în plasa acestora, unul dintre ei, M.S., de 37 ani, din Bucureşti, care le-a povestit jandarmilor că în cinci minute a lăsat la masă,  peste 300 lei. Deschiderea a fost de 10 lei, a câştigat, au trecut la 50 de lei şi „surpriză” iar a câştigat. Când s-a trecut la 100 lei, acesta a pierdut de fiecare dată.  Din fericire pentru el şi-a recuperat întreaga sumă de bani cu ajutorul jandarmilor. Toţi cei în cauză au fost sancţionaţi conform legii, cu câte 500 de lei şi obiectele au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.
 
Pentru a nu fi victimele acestor persoane, Jandarmeria Constanţa recomandă:
        - Nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc.
        - Evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câştig de bani.
        - Dacă daţi curs unor astfel de abordări şi vă implicaţi în jocuri de noroc ilegale, puteţi fi pasibili de sancţiune contravenţională.
        - În cazul în care acceptaţi să participaţi la astfel de jocuri stradale, şi scoateţi bani din buzunar sau geantă, puteţi fi văzut, urmărit şi astfel veţi deveni victima unei tâlhării.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii