Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foloseau cutii de chibrituri „Alba-Neagra” în stațiunea Costinești

ro

06 Jul, 2015 10:23 2121 Marime text
 
Echipajele mixte de ordine şi siguranţă publică, formate din jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa,  au constatat în staţiunea Costineşti, ieri, cinci cazuri de practicare ilegală a jocului de noroc „alba-neagra”.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 00.25, în staţiunea Costineşti, pe Faleza Soarelui, un bărbat în vârstă de 41 de ani atrăgea persoane, pentru a participa la jocul de noroc „alba-neagra”,  folosind trei cutii de chibrituri de culoare albastră. Făptuitorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în cuantum de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.



În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, poliţiştii şi jandarmii aflaţi în misiune de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, au depistat patru bărbaţi, în zona Obelisc din staţiunea Costineşti, organizând jocuri de noroc de tip „alba-neagra”, atrăgând turiştii pentru a participa cu sume de bani.

Cei patru „norocoşi” au fost sancţionaţi pentru organizarea de jocuri de noroc, cu amenzi  contravenţionale, în cuantum total de 2.000 lei, în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar obiectele folosite pentru săvârşirea contravenţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pentru a nu fi victimele acestor persoane, Jandarmeria Constanţa recomandă: să nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc; evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în spaţiu public, sub pretextul unui eventual câştig de bani; dacă daţi curs unor astfel de solicitări şi participaţi jocuri de noroc neautorizate, puteţi fi sancţionaţi contravenţional, în temeiul Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru participarea de jocuri de noroc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii