Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Radu îşi face echipa Şapte candidaţi pe trei posturi de adjuncţi la Gardă de Coastă

ro

24 Jan, 2012 00:00 2453 Marime text
gardadecoasta-PolitiadefrontierasediuGardadecoasta.jpgAtât adjuncţii şefilor inspectoratelor judeţene ale poliţiei de frontieră, cât şi cei ai şefului Gărzii de Coastă vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie de inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Azi, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră vor avea loc trei concursuri în vederea ocupării posturilor de adjuncţi ai Gărzii de Coastă. Potrivit unor surse bine informate, la testări s-au înscris şapte candidaţi, care speră să conducă Linia de Operativ, de Logistică şi de Marină. În prezent, şeful Gărzii de Coastă, comisarul-şef Dumitru Radu, este sprijinit comisarul-şef Marin Dincă, şef Linie Operativ, comisarul-şef Costel Tomşa, şef Linie Logistică şi comisarul-şef Leontin Cezar, şeful Liniei de Marină.

garda_Marin_DINCA.jpgConform anunţurilor de participare, cei interesaţi de aceste concursuri trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii. Astfel, candidaţii trebuie să fi absolvit studii universitare cu diplomă de licenţă, în specializarea marină, să fi absolvit studii de masterat sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei sau în domeniul management, să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului, să aibă cinci ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie şi să nu se afle în curs de urmărire penală. Lista continuă cu obţinerea în ultimii trei ani a calificativului de cel puţin „Foarte bun" la evaluarea de serviciu/aprecierea profesională individuală, să aibă zece ani vechime în muncă, din care cinci ani în MAI şi să aibă gradul profesional minim comisar şef de poliţie. Conform unor date oficiale, atât adjuncţii şefilor inspectoratelor judeţene ale poliţiei de frontieră, cât şi cei ai şefului Gărzii de Coastă vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie de inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la propunerea şefilor inspectoratelor judeţene ale poliţiei de frontieră, respectiv a şefului Gărzii de Coastă, în condiţiile legii. Acelaşi text de lege mai arată că şefii sectoarelor poliţiei de frontieră, adjuncţii acestora, precum şi şefii punctelor poliţiei de frontieră rutiere, feroviare şi portuare sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de şefii inspectoratelor judeţene ale poliţiei de frontieră, respectiv de şeful Gărzii de Coastă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii