Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:14 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorel Manea, consilier local la Agigea, încătuşat pentru trafic de influență. Anticorupţii continuă ancheta

ro

26 Mar, 2016 00:00 1078 Marime text
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au solicitat, ieri, Tribunalului Constanţa, arestarea preventivă a lui Dorel Manea, consilier local în cadrul Primăriei Agigea. Potrivit unor surse judiciare, instanţa a dispus arestarea preventivă a celui mai sus precizat.
 
Dorel Manea este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Potrivit procurorilor, „la data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 11.000 de euro, afirmând că are influență asupra unor funcționari publici din aceeași instituție publică, cu atribuții în ceea ce privește organizarea și desfășurarea unei licitații pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri“.
 
„Totodată, inculpatul l-a asigurat pe denunțător că poate determina persoanele respective să asigure obținerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren. În același context, la data de 24 martie 2016, în baza înțelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 de euro, reprezentând o primă tranșă din totalul de 11.000 de euro pretinși, împrejurare în care procurorii Anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii fragrante“, potrivit DNA.
 
Potrivit declaraţiei de avere din data de 10 aprilie 2012, Dorel Manea are două terenuri în Agigea, precum şi două autoturisme: un Citroen şi un Renault, obţinute prin contract de vânzare-cumpărare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii