Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:46 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorel Manea, fost consilier local în cadrul Primăriei Agigea, eliberat condiţionat!

ro

12 Jul, 2017 00:00 1364 Marime text
Dorel Manea, fost consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a fost eliberat condiţionat! Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanţa.
 
Amintim că Dorel Manea a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în aprilie 2016, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 11.000 de euro, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din aceeaşi instituţie publică, cu atribuţii în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri“.
 
„Totodată, inculpatul l-a asigurat pe denunţător că poate determina persoanele respective să asigure obţinerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren. În acelaşi context, la data de 24 martie 2016, în baza înţelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din totalul de 11.000 de euro pretinşi, împrejurare în care procurorii Anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii fragrante“, conform rechizitoriului.
 
Pe data de 29 septembrie 2016, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Manea să execute 1,8 ani de închisoare cu executare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii