Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:45 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA, nemulţumiţi de condamnarea lui Dorel Manea, fost consilier local în Agigea (rechizitoriu)

ro

02 Aug, 2016 00:00 1033 Marime text


Dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au atacat decizia prin intermediul căreia Dorel Manea, fost consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu executare a ajuns la Curtea de Apel Constanţa.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 16 august. Oricare va fi decizia Curţii, ea va fi definitivă. De menţionat că şi Dorel Manea a atacat, tot la Curtea de Apel, decizia prin care a fost condamnat.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut că, „la data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 11.000 de euro, afirmând că are influență asupra unor funcționari publici din aceeași instituție publică, cu atribuții în ceea ce privește organizarea și desfășurarea unei licitații pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri“.
 
„Totodată, inculpatul l-a asigurat pe denunțător că poate determina persoanele respective să asigure obținerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren. În același context, la data de 24 martie 2016, în baza înțelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 de euro, reprezentând o primă tranșă din totalul de 11.000 de euro pretinși, împrejurare în care procurorii Anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii fragrante“, conform DNA.

Citeşte şi  Rechizitoriu. Cum ar fi „acţionat“ Dorel Manea - Ar fi avut asupra sa 3.000 de euro, „care sunt bani de buzunar“ (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii