Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:03 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat la cererea DNA Constanţa, Dorel Manea, consilier local în Agigea, cere să fie eliberat

ro

28 Mar, 2016 00:00 1416 Marime text


Dorel Manea, consilier local în cadrul Primăriei Agigea, arestat preventiv de Tribunalul Constanţa, pentru 30 de zile, cere să fie pus în libertate. Manea a atacat decizia Tribunalului Constanţa la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa.
 
Dorel Manea este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, pentru trafic de influență.
 
„La data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 11.000 de euro, afirmând că are influență asupra unor funcționari publici din aceeași instituție publică, cu atribuții în ceea ce privește organizarea și desfășurarea unei licitații pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri“, potrivit DNA
 
Tot conform procurorilor, „inculpatul l-a asigurat pe denunțător că poate determina persoanele respective să asigure obținerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren. În același context, la data de 24 martie 2016, în baza înțelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 de euro, reprezentând o primă tranșă din totalul de 11.000 de euro pretinși, împrejurare în care procurorii Anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii fragrante“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii