Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorel Manea, consilier local la Primăria Agigea, trimis în judecată, în stare de arest preventiv

ro

14 Apr, 2016 13:22 1976 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MANEA DOREL, consilier local în cadrul Primăriei Agigea, la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: la data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 11.000 euro, afirmând că are influență asupra unor funcționari publici din aceeași instituție publică, cu atribuții în ceea ce privește organizarea și desfășurarea unei licitații pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri.
 
Totodată, inculpatul l-a asigurat pe denunțător că poate determina persoanele respective să asigure obținerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren.
 
În același context, la data de 24 martie 2016, în baza înțelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 euro reprezentând o primă tranșă din totalul de 11.000 euro pretinși, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii fragrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii