Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorel Manea, consilier local la Primăria Agigea, reţinut de procurorii DNA (documente)

ro

24 Mar, 2016 17:22 4630 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 martie 2016, a inculpatului Dorel Manea, consilier local în cadrul Primăriei Agigea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
 
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: la data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 11.000 euro, afirmând că are influență asupra unor funcționari publici din aceeași instituție publică, cu atribuții în ceea ce privește organizarea și desfășurarea unei licitații pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri.
 
Totodată, inculpatul l-a asigurat pe denunțător că poate determina persoanele respective să asigure obținerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren.
 
În același context, la data de 24 martie 2016, în baza înțelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 euro reprezentând o primă tranșă din totalul de 11.000 euro pretinși, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii fragrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 25 martie 2016, inculpatul Manea Dorel urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE

Potrivit declaraţiei de avere din data de 10 aprilie 2012, Dorel Manea are două terenuri în Agigea, precum şi două autoturisme, şi anume: un Citroen şi un Renault, obţinute prin contract de vânzare-cumpărare. Menţionăm că acesta nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi cult, colecţii de artă şi numismatică.

În secţiunea „Documente” puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local Dorel Manea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii