Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi în Constanţa, într-un dosar de înşelăciune

ro

18 Nov, 2015 00:00 1612 Marime text


Zece percheziţii domiciliare au avut loc pe raza judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti, în vederea identificării unor bunuri provenite din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi a persoanelor participante la comiterea acesteia.
 
În acest context, reamintim că, la datele de 3 şi 4 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au depistat în flagrant două persoane, una în Bucureşti şi cealaltă în Constanţa, în timp ce primeau mărfuri, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în dauna unor persoane juridice din Târgu Jiu, judeţul Gorj, respectiv cantitatea de 966 kg de alune de pădure în coajă şi 477 mp parchet din lemn masiv de fag şi stejar, în valoare totală 47.022 de lei.
 
Totodată, au mai fost identificate şi alte două persoane, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune, şi încă una, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile de complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
S-a reţinut faptul că, în perioada septembrie - octombrie 2015, au acordat sprijin sau au efectuat activitatea de cumpărare, prin folosirea de ordine de plată falsificate, a mai multor bunuri de la mai multe societăţi comerciale din ţară şi valorificare ulterioară a acestora.
 
Continuând activităţile în dosar, la data de 12 noiembrie, pe raza municipiului Bucureşti a fost depistată o altă persoană, la care s-a efectuat apoi o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost identificate telefoane mobile şi aparatură IT, cu privire la care există suspiciunea că au fost folosite la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în dauna mai multor societăţi comerciale din ţară. Persoana a fost arestată preventiv pe data de 13 noiembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii