Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:20 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu executorul după minoră Soarta fetiţei Larei Şaban, în mâinile magistraţilor din Tribunalul Bucureşti

ro

15 Jun, 2012 01:44 2209 Marime text
Lara-LaraSaban.jpg Ieri, Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu, cei doi suspecţi acuzaţi de comiterea faptei, au fost duşi în Capitală, unde vor fi supuşi unui test poligraf

În după-amiaza zilei de ieri, Judecătoria Constanţa a deschis, în şedinţă secretă, dosarul în care politicianul turc Eray Ekrem Arda solicită încredinţarea fetiţei de trei ani a Larei Şaban, de 27 de ani, ucisă pe data de 3 mai într-un apartament din Constanţa. La finele analizării actelor din dosar, magistraţii au decis ca dosarul să fie tranşat de judecătorii Tribunalului Bucureşti. De asemenea, potrivit unor surse, Eray Ekrem Arda, presupusul tată al fetei de trei ani, nu se afla la prima încercare de a obţine drepturile asupra copilei. La scurt timp după dispariţia Larei, Eray Ekrem Arda ar fi tocmit un avocat constănţean pentru ca acesta să solicite unui executor judecătoresc notificarea bunicii pe linie maternă. În termeni juridici, bunica a fost anunţată „să procedeze la încredinţarea minorei" către tatăl ei.

lara-JudecatoriaConstanta02.jpg

În spatele uşilor închise, Claudia Ionela Bojin, magistrat al Judecătoriei Constanţa, a analizat, ieri, dosarul în care Eray Ekrem Arda, nepotul şi colegul de partid al politicianului turc Hüseyin Avni Sipahi, cere custodia copilei de trei ani a Larei Şaban. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Elvie Ghilbidan, mama Larei, are calitatea de pârâtă. Precum arătam mai sus, Eray Ekrem Arda ar fi tatăl fetei de trei ani şi nu se află la prima încercare de a obţine drepturile asupra copilei. Politicianul turc ar fi tocmit un avocat constănţean pentru ca acesta să solicite unui executor judecătoresc notificarea bunicii pe linie maternă. Altfel spus, bunica a fost anunţată „să procedeze la încredinţarea minorei" către tatăl ei, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Familia Larei Şaban a refuzat să se despartă de minoră, motivând că nu există nicio hotărâre judecătorească în acest sens. Ulterior a fost efectuată şi o anchetă socială, iar în prezent copila se află în grija bunicii. Ieri seară, Claudia Ionela Bojin a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti.

Azi, un nou dosar

În timp ce dosarul cauzei se afla pe masa judecătorilor, Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu, cei doi suspecţi acuzaţi de comiterea faptei, erau duşi în Capitală, unde vor fi supuşi, azi, unui test poligraf. Tot azi, preşedintele Judecătoriei Constanţa, Mihail Stănescu-Sas va analiza dosarul cu numărul unic 13996/212/2012, obiect „ordonanţă preşedinţială", materia juridică: „minori şi familie", unde Elvie Ghilbidan este singura parte. Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu sunt acuzaţi de uciderea Larei, însă ei au recunoscut doar transportul cadavrului şi curăţarea apartamentului, menţionând că au fost obligaţi să facă aceste lucruri de presupuşii asasini ai Larei Şaban.

Ti-a placut articolul?

Comentarii