Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:29 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni comemoraţi în Baza Militară Kandahar din Afganistan (video)

ro

12 Aug, 2015 00:00 1495 Marime text
Militarii români dislocaţi în Baza Militară Kandahar din Afganistan au participat la dezvelirea şi sfinţirea Monumentului Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, după aplicarea unei plăci comemorative de marmură inscripţionată cu numele acestora. Pe placa de marmură se află numele lui Ionel Gheorghiţă Drăguşanu, încadrat în Batalionul 341 Infanterie din Topraisar, al lui Vasile Claudiu Popa, din localitatea Corbu, şi al lui Adrian Postelnicu, din Alba Iulia, care locuia în municipiul Constanţa.
 
Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghiță Dragușanu şi-a pierdut viaţa la data de 20 iunie 2006, în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, transportorul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat. Dragușanu a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război. Ionel Gheorghiţă Drăguşanu s-a născut pe 1 octombrie 1968 și era încadrat în Batalionul 341 Infanterie din Topraisar.
 
Vasile Claudiu Popa, din localitatea Corbu, judeţul Constanţa, a decedat la 23 septembrie 2013. Potrivit MApN, Popa, membru al Grupului Naval de Forţe pentru operaţii speciale, a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului. „Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, în vârsta de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO Article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. A fost decorat cu Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, conform MApN.
 
Video
IN MEMORIAM IONEL GHEORGHITA DRAGUSANU

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii