Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs după plecarea lui Popa Se caută şef Birou Contrainformaţii şi Securitate din SIPI Constanţa

ro

09 Aug, 2011 00:17 2300 Marime text
sipi-sigla.jpgTematica şi bibliografia pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiei de şef birou la Biroul Contrainformaţii şi Securitate din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa este formată din peste 50 subiecte

La sediul Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) vor avea loc, pe data de 16 august 2011, mai multe concursuri în vederea ocupării funcţiilor vacante. Astfel, printre examenele programate peste câteva zile se numără şi cel organizat pentru şefia Biroului Contrainformaţii şi Securitate din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa. Înscrierile s-au făcut la sediul Sectorului Management Resurse Umane al DGIPI până la data de 3 august, iar dosarele de candidat au putut fi depuse până ieri. Biroul Contrainformaţii şi Securitate a rămas fără şef după ce comisarul-şef George Dorel Popa, fostul şef al SIPI, a acceptat să plece ca ataşat în Japonia al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Datele oficiale arată că „având în vedere necesitatea încadrării acestei funcţii cu personal specializat, pentru înscrierea şi participarea la concurs, candidaţii trebuie să fie ofiţeri şi să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii: să aibă gradul minim de inspector de poliţie, să fie absolvenţi de studii superioare de lungă durată cu examen de licenţă, să deţină certificat sau autorizaţie de acces la informaţii clasificate şi să aibă 2 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs". Mai mult decât atât, cel care doreşte să conducă Biroul Contrainformaţii şi Securitate din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa trebuie să aibă doi ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să fi obţinut în ultimii doi ani calificativul de cel puţin „Foarte bun" la evaluarea / aprecierea profesională individuală, să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie pus la dispoziţie în condiţiile legii şi să nu fie în curs de urmărire penală. Lista continuă cu îndeplinirea cerinţelor specifice din fişa postului, candidatul să nu fie în perioadă de tutelă profesională, să fie declarat „apt" din punct de vedere psihologic şi medical pentru promovare în funcţii de conducere şi să aibă o conduită morală şi profesională ireproşabilă. Înscrierile s-au făcut la sediul Sectorului Management Resurse Umane al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, pe bază de raport, la care a fost anexat şi curriculum vitae, până pe data de 3 august. Dosarele de candidat s-au putut depune până ieri, iar la concurs pot participa numai candidaţii al căror dosar este complet şi corect întocmit. Concursul pentru ocuparea postului de şef al Biroului Contrainformaţii şi Securitate din cadrul SIPI Constanţa se va desfăşura la sediul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, la data de 16 august, şi va consta în susţinerea unui interviu pe subiecte profesionale (unica probă de concurs). Candidaţii vor primi note de la 1 la 10 şi este declarat „admis" candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. „În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, este declarat «admis» la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat «admis» candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Notele la proba interviu nu pot fi contestate", conform datelor oficiale.

Ce trebuie să ştii

Tematica şi bibliografia pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiei de şef birou la Biroul Contrainformaţii şi Securitate din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa este formată din peste 50 subiecte. Printre acestea se numără: Constituţia României, Codul penal - partea generală, Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 810/2005, pentru aprobarea Normelor de aplicare a Standardelor Naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în sistemele informatice şi de comunicaţii - Infosec în instituţiile MAI, Acordul Schengen semnat la 14.06.1985. Convenţia de Implementare a Acordului Schengen din 19.06.1990, mijloacele de probă, siguranţa naţională - dispoziţii generale, activitatea de informaţii etc. Funcţia de şef Birou Contrainformaţii şi Securitate a rămas vacantă după ce comisarul-şef George Dorel Popa, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, care a câştigat prin concurs şefia biroului, a acceptat să plece ca ataşat al Ministerului Administraţiei şi Internelor în Japonia. Puţin după jumătatea lunii martie 2011, comisarul-şef Popa a fost împuternicit să conducă SIPI, însă, pe data de 25 mai, a fost eliberat din funcţie „urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice". La scurt timp, Popa a câştigat prin concurs funcţia de şef Birou Contrainformaţii, însă a ales să plece ca ataşat al MAI în Japonia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Matasaru 10 Aug, 2011 09:31 destept baiat Popa
  • euu 09 Aug, 2011 08:52 va fi numit politic
  • Marinescu 09 Aug, 2011 06:27 Popa a fost tare. A stiut ce face. Bravo lui!