Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Şeful DGIPI, demis de premierul Cioloş

ro

10 Feb, 2016 20:19 2961 Marime text
 
Dacian Cioloș a decapitat, în această seară, conducerea serviciului "Doi şi un sfert", aşa cum mai este cunoscut. În fapt, este vorba despre şeful de la Departamentului de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DGIPI), Nicolae Gheorghe, potrivit unei decizii publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Presa a scris că DIPI nu ar fi stat degeaba după aprilie 2012, ci ar fi acționat ca un fel de asociație de detectivi particulari în folosul PC, UNPR şi PSD.
 
Mai grav, în perioada în care Gelu Oltean a condus DIPI, astfel de informații au fost livrate către o anumită instituție media pentru denigrarea unor șefi de instituții cu atribuții în combaterea corupției.

Cel mai controversat serviciu secret din ultimii 23 de ani a fost temuta unitate 0215, cunoscută sub denumirea “Doi şi’un sfert”, care şi-a schimbat denumirea în Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Din cauza scandalurilor economice şi politice în care a fost implicată, fostul premier Victor Ponta a decis ca şefii DGIPI să fie numiţi şi destituiţi direct de premier.

Serviciul secret al Internelor a fost implicat de-a lungul timpului în numeroase scandaluri cu iz politic, ţinând prima pagină a ziarelor. A fost acuzat că a strâns informaţii despre politicieni, întocmind dosare care ulterior ar fi fost folosite pentru diverse şantaje sau negocieri de către liderii politici care aveau controlul asupra serviciului.
 

UPDATE, ora 20.37:


Există informaţii potrivit cărora unul dintre adjuncţii şefului DGIPI, subsecretarul de stat Nelu Zărnică, a fost de asemenea demis, iar un alt adjunct va prelua conducerea instituţiei. Astfel, noul șef al "Doi și-un sfert" este Rareș Văduva, până astăzi adjunct în cadrul instituției.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii