Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este adevărata cauză a morţii afaceristului Adrian Fereşteanu?

ro

07 Sep, 2010 00:00 5062 Marime text

Medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Constanţa au finalizat analiza privitoare la stabilirea alcoolemiei lui Adrian Fereşteanu, decedat într-un accident rutier produs în seara zilei de 4 septembrie pe drumul naţional 39. De-a lungul anilor, Adrian Fereşteanu a figurat în diverse unităţi comerciale, mai mult sau mai puţin productive, printre care SC Laky Cos Star Pan SRL, aflată în atenţia poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, care a fost somată de Congaz să-şi achite facturile.

Accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa Adrian Fereşteanu a avut loc sâmbătă seara. În urma cercetărilor derulate de Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa s-a stabilit că afaceristul constănţean a condus un autoturism marca Chevrolet Kalos, înmatriculat cu numerele CT 08 NGS, pe DN 39, dinspre Constanţa către Mangalia, pe banda numărul doi. Din cauza neatenţiei în conducere, bărbatul a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism marca Volkswagen Touareg, CT 50 MEG, condus regulamentar de către Gheorghe Spiridon. Acestea a fost proiectat într-un autoturism marca Hyundai, condus de Faik Zercer pe banda numărul unu, dinspre Agigea către Constanţa, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului, autoturismul marca Chevrolet a fost proiectat înapoi pe sensul său de mers, pe banda numărul unu, unde a acroşat un autoturism marca Dacia, condus de Precop Pogănescu dinspre Constanţa către Agigea. În urma accidentului a rezultat decesul lui Adrian Fereşteanu, conducătorul autoturismului marca Chevrolet şi rănirea uşoară a lui Gheorghe Spiridon, de 48 ani, a lui Doru Farapon, de 57 de ani, a Niculinei Farapon, de 55 de ani şi a Mădălinei Spiridon, de 18 ani, pasageri în autoturismul marca Volkswagen. Ieri, medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Constanţa au stabilit că Adrian Fereşteanu nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului. În aceste condiţii, poliţiştii vor trebui să stabilească ce l-a obligat pe şofer să piardă controlul volanului şi să pătrundă pe contrasens.

2007, an important pentru Adrian Fereşteanu 

Bărbatul decedat în acest accident a intrat, oficial, în afaceri în urmă cu aproape şase ani. Astfel, conform Monitorului Oficial 2318 din 2004, Alexandru Hagi-Masuri şi Florentina Hagi-Masuri, în calitate de asociaţi, au decis să-l coopteze în firmă pe Adrian Fereşteanu, care a deţinut 50 % din firma mai sus precizată. Ulterior, cei trei au decis să deschidă un punct de lucru pe Aleea Garofiţei, Galeriile Comerciale Balada. Trei ani mai târziu, Vlad Georgeta decidă să-l aducă în SC Etic SRL pe Fereşteanu, căruia i-a încredinţat 20% din totalul acţiunilor. De precizat că maşina în care se afla Adrian Fereşteanu sâmbătă seara se afla în proprietatea SC Etic SRL. Tot din 2007, Fereşteanu şi Cătălin Joica pun bazele societăţii comerciale Expert Jasmine Company SRL, cu sediul pe bulevardul IC Brătianu, la domiciliul lui Joica. În acelaşi an, Adrian Fereşteanu este cooptat în SC Laky Cos Star Pan SRL, unitate comercială înfiinţată în 2003 de către Constantin Cojocaru, conform Monitorului Oficial 2069/2003. Aproape de finalul anului trecut, Laky Cos Star Pan s-a aflat în atenţia poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor după ce administratorul unităţii, Constantin Cojocaru, ar fi emis o filă CEC fără a avea acoperire în cont.

Cristian Fereşteanu, cercetat pentru înşelăciune şi evaziune 

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne pe data de 4 septembrie 2002, fratele lui Adrian Fereşteanu, Cristian, în calitate de administrator la SC Cris Lion Star SRL Constanţa, a încheiat un contract de livrare marf? cu SC Expopalet SRL pentru care a încasat o suma importantă de bani. „Prin contractul încheiat între cele două părţi SC Cris Lion Star SRL garanta executarea obligaţiilor cu mijloace fixe ale societăţii, dar pe parcursul derulării contractului, Cristian Fereşteanu a înstrăinat mijloacele fixe fără a se achita de obligaţiile contractului încheiat cu SC Expopalet, cauzând un prejudiciu de aproximativ 175.183.754 lei“, se mai arată în documentul Ministerului de Interne. Fratele lui Adrian Fereşteanu a fost cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în convenţie şi evaziune fiscală. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • carmen 07 Sep, 2010 15:32 DACA DECESUL LUI FERESTEANU MIROASE A OMOR CU PREMEDITARE ASTEPTAM REZULTATUL CERCETARI. FERESTEANU NU ARE NICI UN CENTIMETRU DE FRINA , FERESTEANU CONDUCEA PRUDENT . VREM SA AFLAM DIN CONVORBIREA TELEFONICA CINE SI DE CE LA CHEMAT SI UNDE
  • CARMEN 07 Sep, 2010 15:27 DACA MOARTEA LUI FERESTEANU MIROASE A OMOR CU PREMEDITARE ASTEPTAM REZULTATUL CERCETARILOR