Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Seviciului Judeţean de Medicină Legală reclamă comportamentul dr. Onciu

ro

26 Dec, 2015 18:00 4014 Marime text
Dupa patru interimate ale medicului Mihai Onciu s-a organizat concurs pentru postul  de medic şef la SJML Constanţa, dar de aceasta dată s-a format o comisie de examinare ,,nelegală” pentru acest fapt dr. Marius Popa contestând în instanţă.  Aşa se face că dr. Mihai Onciu se află de cinci mandate la conducerea interimară a Serviciului de Medicină Legală.
 
Într-o declaraţie făcută în luna mai a acestui an, dr. Mihai Onciu spunea: „Ocup din nou funcţia de şef al Serviciului de Medicină Legală Constanţa, de la data de 1 aprilie şi nu este o păcăleală. Colegul meu, dr. Viorel Covaciu, nu a mai vrut să ocupe funcţia de şef şi şi-a dat demisia“, ne-a declarat dr. Mihai Onciu, şeful S.M.L. Constanţa. Medicul legist aşteaptă organizarea unui nou concurs de ocupare a funcţiei de şef al Serviciului de Medicină Legală Constanţa pentru că, în felul acesta, ar fi titular pe post şi nu interimar. Interimatul expiră în septembrie. Sper ca, de data aceasta, să fie organizat concursul până atunci. Concursul de angajare a fost trimis, deja, pentru publicare, din nou, în Viaţa Medicală“, a completat şeful S.M.L.Constanţa. 

Strigătul de ajutor al angajaţilor de la Medicină Legală

Un grup de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţia Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ne-au cu privire la situaţia din serviciu condus de dr. Mihai Onciu. În apelul lor, medicii legişti susţin că: „La data de 01.03.2013, Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, s-a  instalat ,,abuziv” (politic) în funcţia de medic sef interimar dr.Mihai Onciu, luând funcţia  ,,ilegal” medicului şef în drept prin ,,concurs” un doctor  competent, drept, onest acesta fiind dr. Marius Popa. În acest serviciu s-a instalat un haos, climat tensionat, desconsiderarea activităţii noastre, părtinirea drepturilor unor angajaţi din dorinţa de a demonstra că ,,el” (n.r. Mihai Onciu), este şeful şi că face ce vrea – aceasta este expresia ce o foloseşte. A schimbat atribuţiile de serviciu ale unor angajaţi neţinând seama că aceştia au cu totul alte atribuţii şi pregătire profesională în fişa postului”. Desconsiderarea activităţii unor angajati, mai spun angajaţii Serviciului de Medicină Legală  reiese din punctajul Fişelor de Evaluare pentru care două din angajate nu au putut participa la examenul de gradaţie.
 
Datorită comportamentului haotic al medicului sef. interimar Mihai Onciu, trei angajaţi şi-au dat demisia. Toate aceste aspecte sunt cunoscute de catre conducerea  SCJU  Constanţa, mai susţin legiştii, dar nu s-au luat măsurile necesare. 
 
Dezvăluirile legiştilor constănţeni la care conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a rămas sursă le puteţi citi integral în ediţia de mâine a cotidianului nostru.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii