Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în Constanța provocată de un șofer băut! Ce alcoolemie avea! Final de anchetă

ro

30 Dec, 2022 00:00 2872 Marime text
 
 
  • Procurorii arată că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice (conform buletinului de analiză toxicologică cu nr. 859-860 din data de 14.06.2022 emis de SJML Constanța -  alcoolemie de 2,43 g/l alcool pur în sânge pentru prima probă recoltată la ora 09.30 și2,23 g/l alcool pur în sânge pentru a doua probă rezoltată la ora 10.30.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
La data de 28 decembrie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat acuzat de producerea unui accident rutier mortal. 
 
S-a reținut, ca stare prezumtivă de fapt, că, la data de 13 iunie 2022, în jurul orei 08.22, inculpatul condus un autoturism marca VW, model Golf, pe bulevardul IC Brătianu, din direcția municipiul Constanța către Valu lui Traian.
 
Conform rechizitoriului, în momentul în care a ajuns la intersecția tip sens giratoriu din dreptul benzinăriei Lukoil, șoferul nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și ar fi provocat un accident rutier soldat cu decesul la fața locului a unei persoane.  
 
Procurorii arată că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice (conform buletinului de analiză toxicologică cu nr. 859-860 din data de 14.06.2022 emis de SJML Constanța -  alcoolemie de 2,43 g/l alcool pur în sânge pentru prima probă recoltată la ora 09.30 și2,23 g/l alcool pur în sânge pentru a doua probă rezoltată la ora 10.30.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța. 
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
VIDEO
Accident cu trei morţi pe podul de la Ovidiu! Şoferul acuzat de producerea tragediei, dat în judecată de firma de asigurări

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii