Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:26 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest pentru Şova, libertate pentru Mazăre şi NUP pentru Bodean de la DNA Constanţa (referat DNA)

ro

16 Dec, 2015 00:00 3162 Marime text


Cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, senatorul Dan Coman Șova
a fost arestat preventiv. Decizia este definitivă şi a fost luată, conform luju.ro, de judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu şi Simona Neniţă, de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie. Cele două au anulat decizia colegei lor, Florentina Dragomir, tot de la Înalta Curte, care hotărâse iniţial ca Șova să fie cercetat în stare de arest la domiciliu. 
 
Mandatul de arestare emis pe numele senatorului Dan Coman Șova este valabil până la data de 2 ianuarie 2016, inclusiv.


 
Anca Mădălina Alexandrescu a respins, în luna martie, arestarea preventivă atât a lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a lui Sorin Strutinsky.
 
Alexandrescu a mai decis, în luna august 2014, menţinerea în stare de arest preventiv a afaceristului Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, judecat şi condamnat la Constanţa, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. 


 
Anca Mădălina Alexandrescu a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.
 
Judecătoarea Simona Neniţă a avut în atenţie şi dosarul în care DNA Constanţa a trimis în judecată 19 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român.
 
Conform DNA, printre inculpaţii cauzei se află Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean (în prezent suspendat din funcţie), Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (în prezent, suspendat din funcţie), Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.   
 

Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?

Comentarii