Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îl pune la colecţie! Procurorul Andrei Bodean, de la DNA Constanţa, a mai luat un NUP (rechizitorii)

ro

17 Mar, 2015 00:00 7171 Marime text
Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost cercetat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Totul s-a întâmplat la sesizarea lui Sorin Calaigii, avocat în Baroul Constanţa, care i-a făcut lui Bodean o plângere. Ulterior cercetărilor specifice, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General al României a dispus ca procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa să primească o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP).
 
Nemulţumit de această soluţie, Calaigii s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Aproape de finele săptămânii trecute, judecătoarea Anca Mădălina Alexandrescu, de la Curtea Supremă, a respins, ca nefondată, plângerea formulată de Sorin Calaigii împotriva Ordonanţei nr. 419/P/2014 din 04.11.2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, menţinută prin Ordonanţa nr. 3529/II-2/2014 din 30.12.2014 a aceleiaşi unităţi de parchet. Sorin Calaigii, avocat în Baroul Constanţa, şi Mihaela Bodîrlău, din Baroul Bucureşti, sunt judecaţi de Carmen Veronica Găină, din Curtea de Apel Bucureşti, pentru presupuse fapte de corupţie. Cei doi avocaţi au fost trimişi în judecată de Andrei Bodean.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată pentru trafic de influenţă Sorin Calaigii şi Mihaela Bodîrlău


Anca Mădălina Alexandrescu a luat parte la condamnarea lui Mihai Ghiaţă şi a lui Mălin George Măzăreanu, trimişi în judecată, la începutul lunii ianuarie 2013, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Mai mult decât atât, judecătoarea Anca Mădălina Alexandrescu a hotărât şi menţinerea în arest a afaceristului Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, judecat şi condamnat de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa.
 
Alexandrescu a mai făcut parte şi din completul care a menţinut-o în spatele gratiilor pe Alina Mihaela Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Bodean l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful suspendat al CJC, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal. Tot Andrei Bodean l-a deferit Justiţiei pe Constantinescu în dosarul celor 19 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


De asemenea, Andrei Bodean lucrează în dosarul în care Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, este suspectat de abuz în serviciu, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art. 10 lit. a din Legea nr. 78/2000.

 Citeşte şi 

Să-l cunoaştem
Cine este procurorul DNA „luat în colimator” de CJC

 
Risipim misterul. Ai grijă la cel ce te sărută pe obraz şi-ţi spune La mulţi ani!
Cine l-a săltat pe Nicuşor Constantinescu din faţa Consiliului Judeţean (galerie foto)


Cum se va încheia acest caz
Procurorul de la DNA care-l cercetează pe Nicuşor Constantinescu i-a dat două NUP-uri lui Mazăre


Vezi legătura cu dosarul şefului CJC
Şi Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA Constanţa

 
Procurorul a fost anchetat
Andrei Bodean de la Anticorupţie a luat NUP

 
NUP pentru procurorul Andrei Bodean. Soluţia, menţinută de judecătoarea care a respins arestarea lui Radu Mazăre
 
Reclamat de Nicuşor Constantinescu
Procurorul Andrei Bodean, anchetat de Parchetul General al României (rechizitorii+video)


Magistratul de pe buzele tuturor
„Fabuloasa“ avere a procurorului Andrei Bodean, de la Anticorupţie (documente)

 
Cererea de recuzare, respinsă
Şefii PSD Constanţa rămân cu procurorul Bodean pe cap (rechizitorii+documente)

 
Radu Mazăre, cercetat de Bodean şi pentru abuz în serviciu (document + rechizitoriu + galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii