Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din referatul propunerii de arestare Senatorul Dan Șova „a urlat efectiv atunci când i s-a refuzat încheierea contractelor“ (document)

ro

05 Dec, 2015 00:00 2934 Marime text
Judecătoarea Florentina Dragomir, de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, a respins cererea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie de arestare preventivă a lui senatorului Dan Coman Șova. Faţă de Şova a fost luată măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 4 decembrie 2015 până la data de 2 ianuarie 2016, inclusiv. Decizia judecătoarei Florentina Dragomir nu este definitivă, ea putând fi atacată tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui Şova se arată că, „în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Șova Dan Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 de euro/lună (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015)“.
 
„Declaraţia inculpatului Bălan Mihai în ceea ce privește aspectele relative la discuţiile purtate cu inculpatul Șova Dan Coman în legătură cu încheierea contractelor de asistenţă juridică, în sensul că Șova Dan Coman a urlat efectiv atunci când i s-a refuzat încheierea contractelor, relevă ascendentul acestuia faţă de funcţionarul public și dispreţul faţă de atribuţiile de serviciu ale acestuia. De asemenea, a rezultat că inculpatul Şova Dan Coman a intervenit şi pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, numitul (…), pentru a-l determina pe inculpatul Bălan Mihai în vederea încheierii contractului de asistenţă juridică cu casa de avocatură (…)“, se mai arată în referatul propunerii de arestare.
 
Mai departe, tot din actele DNA mai reiese că, „în legătură cu destinaţia acordată de către inculpatul Şova Dan Coman sumelor primite în condiţiile arătate, cercetările au evidenţiat faptul că cea mai mare parte dintre acestea au fost orientate în mod direct către stingerea unei datorii pe care inculpatul o avea faţă de numitul (…), deputat în Parlamentul României“.

Casă în rate 

„Datoria provenea din obligaţiile inculpatului de cumpărător al unui imobil vândut de (…), imobil situat în Bucureşti, pe strada (…), în prezent proprietatea lui Şova Dan Coman, aşa cum rezultă din contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. (…).
 
Şova Dan Coman şi (…) s-au înţeles, în luna ianuarie 2011, odată cu perfectarea contractului de vânzare-cumpărare, ca o parte din contravaloarea acelui imobil (200.000 de euro) să fie achitată lunar, câte 5.000 de euro/lună. În cursul anului 2011, Şova Dan Coman a transmis cei 5.000 de euro lunar către (…), prin intermediul şoferului acestuia, numitul (…). Suma de 5.000 de euro era remisă numitului (…) de către (…), banii provenind din patrimoniul inculpatului Şova Dan Coman sau din încasările SCA (…), societate de avocaţi controlată şi coordonată de Şova Dan Coman.
 
La începutul anului 2012, Şova Dan Coman i-a spus (…) că suma de 5.000 de euro ce trebuia transmisă lunar lui (…) reprezentând datoria lui Şova Dan Coman către acesta urmează să fie primită de la doamna avocat (…) prin intermediul soţului acestuia, numitul (…)“, conform ordonanţei de reţinere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marian 05 Dec, 2015 09:25 Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: mariannicolae96@yahoo.com