Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:49 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pe aici nu se trece“ Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, întorşi de pe drumul libertăţii de trei femei (referat DNA)

ro

29 May, 2015 00:00 2776 Marime text
Judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu, Ioana Bogdan şi Ioana Alina Ilie, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, i-au întors, ieri, pe Radu Mazăre şi pe Sorin Strutinsky de pe drumul libertăţii. Cei doi apucaseră această cale încă din data de 26 mai, când judecătoarea Ana Maria Dascălu, tot de la Curtea Supremă, a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire a arestului preventiv în dosarul în care atât Mazăre, cât şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky sunt cercetaţi pentru presupuse fapte de corupţie. Drept urmare, Dascălu a luat față de cei doi măsura preventivă a arestului la domiciliu. Hotărârea nu a fost una definitivă, ea fiind atacată de DNA, cu contestaţie.
 
Nemulţumirea procurorilor a fost trimisă spre soluţionare, iniţial, judecătoarelor Anca Mădălina Alexandrescu şi Ioana Bogdan, însă, după cererea DNA de recuzare a celor două, care se mai pronunţaseră în trecut asupra unor măsuri preventive în cauză, a fost creat un complet de divergență. Astfel s-a alăturat completului şi judecătoarea Ioana Alina Ilie.
 
Ulterior deliberărilor, cele trei judecătoare au admis contestația procurorilor Direcției Naționale Anticorupție formulată împotriva deciziei prin care lui Mazăre şi Strutinsky li s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Drept urmare, Alexandrescu, Bogdan şi Ilie au prelungit măsura arestului preventiv faţă de cei doi pentru o perioadă de 30 de zile, de la 1, la 30 iunie. Hotărârea este definitivă.
 
Recent, Anca Mădălina Alexandrescu i-a înlocuit lui Mazăre arestul preventiv cu cel la domiciliu. La jumătatea lunii martie, Alexandrescu a respins cererea de arestare preventivă atât a lui Mazăre, cât şi a lui Strutinsky. Ioana Bogdan a prelungit măsura arestului preventiv în acest dosar, iar Ioana Alina Ilie a făcut parte din completul de judecată care a decis menținerea în stare de arest preventiv atât a lui Mazăre, cât şi a lui Strutinsky.

Citeşte şi

Iată motivul!
De ce l-ar vrea judecătoarea Alexandrescu în arest la domiciliu pe Radu Mazăre (referat DNA + video)


Exclusiv
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, la mâna judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu


În mâinile căror judecători au „căzut“ Mazăre şi Strutinsky
Fostul consilier al şefului DNA a făcut un pas înapoi


Mazăre şi Strutinsky, menţinuţi în arest de fosta consilieră a lui Daniel Morar (referat DNA)

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Ce mică e lumea!
Fosta judecătoare a dosarului „Mita de la Primărie“ analizează, azi, cererea de menţinere în arest a lui Mazăre şi a lui Strutinsky (referat DNA)


Mazăre şi Strutinsky, menținuți în arest de judecătoarele Corina Jijiie şi Ioana Ilie, de la Curtea Supremă (referat DNA

Cercetat penal alături de fraţii Mazăre
Hotărâre definitivă pentru Avraham Morgenstern

Ti-a placut articolul?

Comentarii