Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Bodean, de la DNA, a cerut, ieri, arestarea fostului decan Gheorghe Amza

ro

16 Oct, 2014 00:00 3295 Marime text


Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, judecat, din august 2013, în cauza denumită generic „Şpagă la BAC - 2013“, s-a ales cu un nou dosar. Ieri, Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa, a cerut judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, arestarea preventivă a lui Gheorghe Amza. În timp ce aştepta decizia magistraţilor, Amza a primit de la fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, judecat într-o cauză separată, o sticlă cu apă.


Fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice este cercetat într-un nou dosar pentru instigare la influenţarea declaraţiilor şi instigare la favorizarea infractorului. În această cauză este cercetată, tot de DNA Constanţa, şi un martor din dosarul „Şpagă la BAC – 2013“, pentru trei infracţiuni, una dintre ele fiind favorizarea infractorului. Potrivit unor surse, procurorii DNA Constanţa l-ar fi surprins, ieri, în flagrant pe Gheorghe Amza, în timp ce acorda suma de 5.000 de lei martorei pentru a-şi revizui declaraţiile din dosar. Aseară, Amza a fost pus sub control judiciar, până când tribunalul se va pronunţa asupra cererii de arestare.  Foarte important, Martorul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. 



Conform DNA, în perioada iunie - iulie 2013, Amza, în calitate de preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ Mangalia, cu ocazia desfăşurării Bacalaureatului, a primit, prin intermediari, de la mai mulţi elevi, participanţi la acest examen, suma totală de 3.000 de euro. Mai mult decât atât, Amza ar fi beneficiat şi de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, şi a serviciilor de masă, cu titlu de mită. Banii au fost primiţi, mai susţin oamenii legii, pentru a permite elevilor să promoveze, în mod fraudulos, proba la disciplina Chimie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii