Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:19 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerişti chinezi, prinşi pe picior greşit în Portul Constanţa Sud Au apelat la societăţi „de tip fantomă“

ro

26 Sep, 2014 00:00 1022 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime efectuează cercetări faţă de reprezentanţii a trei societăţi comerciale, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de folosire de acte nereale şi evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor internaţionale de bunuri.
Prejudiciul cauzat în acest dosar este estimat la aproximativ 760.000 de lei.

Neregulile au fost descoperite în data de 15 septembrie, când poliţişti ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. au efectuat un control asupra unui container cu mărfuri provenit din China, sosit în Portul Constanţa - Sud Agigea.
Poliţiştii au descoperit, în plus faţă de cantitatea de mărfuri declarate, 5.000 de obiecte (accesorii pentru baterii sanitare), cu valoare aproximativă de piaţă de 19.000 de lei. Bunurile au fost reţinute de organele vamale, în vederea continuării cercetărilor.

Probleme în cazul societăţilor furnizoare

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit faptul că societatea comercială destinatară ar fi achiziţionat mărfuri în valoare de 80.000 de dolari, din import, precum şi alte bunuri, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, de la alte două societăţi comerciale din România.

Din investigaţiile poliţiştilor Direcţiei de Poliţie Transporturi, a reieşit faptul că cele două societăţi comerciale furnizoare din România nu ar fi funcţionat la sediul declarat şi nu ar fi deţinut mărfuri pe stoc, fiind considerate societăţi comerciale „de tip fantomă“.

Totodată, poliţiştii au stabilit că cele trei firme ar fi administrate de cetăţeni de naţionalitate chineză, care le-au înregistrat în România folosindu-se de aceleaşi date de identificare.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de reprezentanţii societăţilor comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire de acte nereale şi evaziune fiscală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii