Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate A vrut să plece pentru investigaţii medicale - Cum a catalogat Înalta Curte cererea senatorului Mircea Banias ?

ro

27 Jun, 2012 01:42 1902 Marime text
banias.jpgPe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, peste 20 de inculpaţi au fost obligaţi să nu comunice şi să nu ia legătura în mod direct sau indirect cu ceilalţi învinuiţi sau inculpaţi cercetaţi în cauză sau cu persoanele care au calitatea de martori în dosar

Judecătorii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie au ajuns la o decizie în dosarul „Portul", cauză în care printre inculpaţi se află şi senatorul Mircea Banias. Omul politic a solicitat Curţii Supreme să-i admită cererea de părăsire a ţării pentru investigaţii medicale. De altfel, numele senatorului Banias apare în minuta Înaltei Curţi din data de 6 aprilie, când magistraţii au admis în parte cererea formulată de Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei. În consecinţă, instanţa a dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţa de 22 de inculpaţi.

banias1.jpgAstfel, lista celor ţintuiţi în România, din data de 6 aprilie, a fost deschisă de Claudiu Constantin Olteanu şi continuată de Adrian Milea, Akram Naser Abdel Rahman Bani Mustafa, Rouchdi Mohamad, Mihai Culea, Lucian Păun, Ionuţ Marius Scrioşteanu, Valentin Tiripan, Sorin Budai, Liviu Adrian Durbac, Mihai Ciobanu, Aurelian Cătălin Pilcă, Laurenţiu Mironescu, Mircea Marius Banias, Eugen Bogatu, Marin Dodu, Marian Ionuţ Iordănescu, Ioan Dan Didilescu, Ali Amer, Corneliu Păun, Qing Zhang şi Adrian Sorin Pătraşcu. Mai mult decât atât, Curtea Supremă a mai decis ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara cei mai sus precizaţi să nu comunice sau să ia legătura în mod direct sau indirect cu ceilalţi învinuiţi sau inculpaţi cercetaţi în cauză sau cu persoanele care au calitatea de martori în dosar, cu două excepţii, una dintre ele fiind Mircea Marius Banias cu fratele său Emil Sorin Banias, care are calitatea de martor. Revenind la solicitarea senatorului PC privind încuviinţarea instanţei de a pleca din ţară pentru investigaţii criminale, magistraţii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie au respins cererea, ca nefondată. Dosarul „Portul" se va afla pe masa Curţii Supreme pe data de 28 septembrie.

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii