Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de percheziţii, bani, maşini şi ţigarete confiscate 15 persoane duse la audieri, doar cinci pedepsite efectiv de procurori (galerie foto)

ro

06 Sep, 2012 01:16 1956 Marime text
perchezitii_-_perchezitii_3.jpgÎn urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în municipiile Constanţa şi Medgidia. Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete. Din cei 15 membri ai presupusei grupări infracţionale doar cinci au de suferit.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră susţin că cele aproape 50 de percheziţii s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, la acţiune participând jandarmi, angajaţi ai Vămii, ai Gărzii Financiare, dar şi ofiţeri ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă. Potrivit informărilor oficiale, organele de anchetă au efectuat 47 de percheziţii în vederea descoperirii unor locuri despre care existau suspiciuni că aveau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal, ocazie cu care au fost descoperite 600.000 de ţigarete de contrabandă şi alte produse accizabile, precum şi unele bunuri a căror deţinere este interzisă de lege.

„Cantitatea de ţigări, diferite mărci, a fost indisponibilizată în Camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă. Cu acelaşi prilej au fost ridicate în vederea confiscării 4 autoturisme (un Mercedes, un Nisan şi două Opel Corsa), sume de bani - 50.000 lei, 200 euro şi 50 $, dar şi arme albe constând în săbii, cuţite şi materiale pirotehnice", conform Poliţiei de Frontieră. La finele percheziţiilor s-a precizat că 15 persoane sunt suspecte de implicarea în activităţi de contrabandă cu ţigări şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.Cercetările continuă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Ieri, procurorii au aplicat unui număr de cinci persoane interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii